Instalacia bez grafickeho vystupu
Na jednom starom PC (Duron 1300, 256MB RAM) mi odisiel vystup na grafickej karte. Pravdepodobne sa jedna o poskodenie AGP portu na doske (kedze nefunguje ani nahradna graficka karta, ani TV-out), alebo nieco podobne.
Rad by som skusil tu masinu zrecyklovat - pouzita by bola ako jednoduchy domaci server - teda ulozisko dat, HTTP server, FTP server a na nejake moje hratky s Linuxom. Takze by som tam chcel dat Linux. Kedze ziadny vystup z grafiky nedostanem, tak by som to spravoval cez SSH. Chcem sa ale opytat, ako by som tam ten Linux mohol dostat? Mam moznost ten disk dat do ineho PC, tiez mam pripojenie k sieti s netom s DHCP. Ake distro by ste mi na toto odporucali a ako by som mal postupovat? Je lepsie to cele nainstalovat v druhom pc, alebo len nahrat nejake bootovacie subory a pokracovat v instalacii cez SSH (je nieco take vobec mozne)?
Co sa tyka Linuxu, tak som zaciatocnik (pouzival som len Ubuntu), ale som trpezlivy :) Vopred dakujem za vsetky rady a postrehy. Len chcem poprosit, aby ste mi neradili nic dokupovat - bud to rozbeham, alebo z toho PC vezmem vsetko pouzitelne a zvysok vyhodim. Dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
jak si linuxak tak ma prekvapuje ze ta to nenapadlo a povazujes to za zaujimave.
ak linuxak niesi napis comu nerozumies a objasnime.