krusader
1) ma funkciu podobnu quickwiew?aby sa stlacenim klavesovej skratky zobrazil v druhom stlpci nie v novom okne nahlad suboru-fotky, videa, mp3
2)da sa v bocnom paneli zobrazit pre oba stlpce spolocny stromovy adresar?
3)daju sa do tlacitkovej listy pridat vlastne tlacidla?(spustace inych programov)
4)obsahuje tlacidlo na rychle otvorenie oblubenych priecinkov?
5)da sa vymazat lista s funkcnymi tlacitkami-del,mkdir...?(uspora jedneho riadku:)mam LCD16:9
dik za odpovede
a este vlastne jedna otazka: dufam ze po doinstalovani nejakych KDE kniznic nebude problem pouzivat tento program alebo napriklad K3B ako ktorykolvek iny urceny pre gnome?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Taktiez za pohlad stoji Gnome Commander.
Ak chces teda pouzivat Gnome, preco nepouzivat vypalovaci soft Brasero? Na bezne vypalovanie to bohato staci. Ale samozrejme, ako si napisal, po nainstalovani KDE kniznic mozes pouzivat aj K3B.
a Brasero je teda vyhovujuci? lebo co som cital tak som sa dozvedel ze jediny dobre pouzitelny je K3B
dik
..ak som to teda dobre pochopil s timi kniznicami tak nainstalujem raz tie KDE kniznice ktore zaberu niekolko desiatok mega a mam pokoj a mozem veselo instalovat hociaku aplikaciu urcenu pre KDE bez toho aby som musel prepinat do prostredia KDE, teda priamo z gnome? bo som cital tu niekde ze sa da prepnut z ubunty do kubunty ale to sa mi vidi dost neprakticke, takze dufam ze to ide spustit priamo z gnome.
K3B je naozaj velmi dobry napalovaci soft, ale pouzivam ho jedine ked potrebujem napalovat nieco specialne (napr. ked som si palil nieco pre PS2), na bezne palenie (data, ISO subor) naozaj postacuje Brasero.
S tymi KDE kniznicami je to tak ako pises, staci ich nainstalovat a potom uz mozes pouzivat KDE aplikacie.
Inak, bod 1 poskytuje aj Nautilus co je prednastaveny prehliadac suborov v Ubuntu.
Naozaj to vsetko poskusaj cez live CD a mozno zistis, ze mnoho z tych bodov ani nepotrebujes a vsetky vlastnosti ti v Ubuntu budu vyhovovat.
Každý je na niečo vhodnejší.
Snazil som sa najst odpoved na tvoje otazky a toto su moje zistenia :
1. pokial som dobre hladal nic podobne som nenasiel
2. nenasiel som nic podobne
3. na tento ucel sluzi "user actions" - ked som dobre pochopil, mozes tam nakonfigurovat takmer cokolvek
4. ano obsahuje Go -> Popular urls
5. da sa vypnut toolbar, FN list, command row. Da sa to dost okresat ked chces, v tom nevidim problem.
skoda toho quickwiewu:( ale dufam za taka fajn funkcia casom pribudne
tie nahlady to je dobra vec ked napriklad idem napalovat niekomu fotky tak v jednom stlpci mam nahlad fotky a v druhom si ten clovek vybera fotky ktore chce len jednoduchym kliknutim pravym tlacitkom a ja nemusim byt pri nom. potom ked si dovyberal tak pridem vybrate fotky presuniem do nera aje:)
a naco by som otvaral dalsi program ked to mozem robit priamo v suborovom manazeri. proste pre mna je to vychodiskova aplikacia pre vecsinu veci a obrovska vyhhoda pre mna je ze nemusim prepinat medzi milion oknami ked mozem mat pekne vsetko v jednom
zdroj: http://sourceforge.net/project/shownotes.php?release_id=524675
ps: ja si zase nedokazem predstavit kazdodennu pracu bez sexu :)