ziadny zvuk z videi

Sekcia: Hardware a Drivery 11.10.2009 | 01:51
Srnka   Návštevník
Zdravim, mam Kubuntu 9.04. Konecne mi ide zvuk hned po instalacii cez opticky vystup. VLC, Kaffeine ani flash videa na nete (youtube a pod.) vsak nevydavaju ziadny zvuk v ziadnom formate. Zvuk z videa ide len v Dragon playeri a z hudby v Amaroku. Neviete, kde moze byt chyba? Alsa ani pulse ovladace som neinstaloval.
Dakujem za kazdu radu.
    • Re: ziadny zvuk z videi 12.10.2009 | 12:39
      Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
      Chyba môže byť v nenainšalovaných kodekoch viď http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%20po%20instalaci, prípadne ak máš notebook, skús či pôjde zvuk na externý výstup.
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: ziadny zvuk z videi 16.10.2009 | 23:46
        Srnka   Návštevník
        Skusal som viacero kodekov, ale bez uspechu. Z Kaffeine a VLC nejde ziadny zvuk, ani ked pustim mp3. Amarok a Dragon player bez problemov. Nemoze byt nieco s Xine?
        • Re: ziadny zvuk z videi 17.10.2009 | 20:40
          WlaSaTy   Návštevník
          Skus pozriet zvukovy vystup v spomenutych programoch.
          • Re: ziadny zvuk z videi 18.10.2009 | 14:03
            Srnka   Návštevník
            Vo VLC mam zaskrtnute S/PDIF, v Kaffeine som tuto moznost nenasiel. Preco mi nejdu ani flash videa na strankach? Vsetky vystupy mam pritom nastavene na digitalny vystup. Este som zabudol, ze mam 64bitovy system.
            • Re: ziadny zvuk z videi 18.10.2009 | 17:26
              WlaSaTy   Návštevník
              Zvuj z flashu ti pravdepodobne nejde pretoze jeho vyrobca zabudol na podporu zvukoveho systemu (alsa, oss, jack, ...) ktory pouzivas. Skus sa znovu pozriet na zvukovy vystup.
              • Re: ziadny zvuk z videi 21.10.2009 | 18:46
                Srnka   Návštevník
                Zvukovy vystup by mal byt v poriadku podla testu.
                • Re: ziadny zvuk z videi 22.10.2009 | 22:09
                  WlaSaTy   Návštevník
                  Podla ktoreho testu? Totizto v kazdej Linuxovej distribucii je aktivnuch viacero zvukovych vrstiev. Alsa, Pulse audio, Jack, .... No a v tom moze byt problem, skus vybrat iny zvukovy system pre zvukovy vystup. Napriklad alsa aj s zodpovedajucim HW zariadenim.
                  • Re: ziadny zvuk z videi 24.10.2009 | 14:56
                    Srnka   Návštevník
                    Podla testu v nastaveniach multimedii. Viem, ze je viac zvukovych ovladacov, ale netusim, aky pouzivam. Alsu pravdepodobne nemam nainstalovanu a Pulse audio nepouzivam. Na S/PDIF by to aj tak malo byt jedno, kedze zvuk ide "digitalny" z pocitaca a nekonvertuje sa. Kde vyberiem iny system? V zozname zariadeni si len mozem vybrat preferovane zariadenie.

                    Dakujem za odpoved.
                    • Re: ziadny zvuk z videi 24.10.2009 | 16:12
                      WlaSaTy   Návštevník
                      :Alsu pravdepodobne nemam nainstalovanu
                      Zvukove ovladace existuju v dvoch hlavnych balikoch. 4Front OSS a Alsa. V Linuxovych distribuciach sa standardne pouziva Alsa. Ak ju teda pravdepodobne nepouzivas, tak si ju teda pravdepodobne odinstaloval a nahradil niecim inym. Pravdepodobne si ju teda nahradil ovladacmi zvukoveho systemu OSS v jednej z dvoch pravdepodobnych inkarnacii. Pravdepodobne sa jednalo o inkarnaciu z pred vela rokov ked 4Front vydalo jednu verziu svojich ovladacov pod GPL alebo sa este mohlo jednat o ovladace ktore poskytuje na svojej stranke?

                      Pred par tyzdnami som videl nejednu otazku kde sa niekto pytal do kolecka na podobnu vec. Jedine co sa dalo vycitat z reakcii zadavatela otazky bolo, ze si nainstaloval nejaku verziu OSS od 4Front Technologies ale mal pri tom nejake chyby. Uz nevedel ake ale nieco mu nefungovalo. A nevedel povedat ako to mal nastavene nakolko systemovym spravam nevenoval pozornost. Niesi to ty?

                      Keby si namiesto odpovede "Pravdepodobne nemam." pouzil "Neviem. Ako to zistim?", tak by sa s tym nieco dalo urobit.

                      PS.: S tym digitalnym vystupom nemas pravdu. Ak by bolo po tvojom, tak by ti zvuk z postarsieho (stereo) DVDcka prehraval len na dvoch reprakoch. A to neguje vyznam zostavy ktora ma viac ako 3 repraky.
                      • Re: ziadny zvuk z videi 21.11.2009 | 21:49
                        Srnka   Návštevník
                        Po dlhsom case som pri svojom desktope, na ktorom presiel na verziu 9.10. Problem som vsak stale nevyriesil. Podla nastaveni pouzivam skutocne alsu.
                        Tak co sa s tym da robit, lebo je dost neprijemne, pozerat videa bez zvuku.

                        Nie, na ziadnych inych linuxovych forach som nepisal.

                        PS.: Zvuk z digitalneho na analogovy ma na starosti zosilnovac (resp. D/A prevodnik) a ten urcuje vystup do reprakov. Stereo DVD moze kludne hrat v 7.1 zostave, ale vsetky zvuky po stranach budu rovnake.
        • Re: ziadny zvuk z videi 19.10.2009 | 15:14
          Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
          Je to naťas alebo desctop?
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: ziadny zvuk z videi 21.10.2009 | 18:53
            Srnka   Návštevník
            Je to desktop, zvukovka je tam M-Audio revolution 7.1. S tym digitalnym vystupom som mal vzdy problemy v linuxe (okrem Fedory, ale mam radsej KDE). V Kubuntu 9.04 zvuk som konecne nemusel nic nastavovat a hudba isla, az na tie videa.
            Inak skusal som pustit hudbu v mp3 vo VLC aj Kaffeine a zvuk nejde.
            • Re: ziadny zvuk z videi 19.02.2010 | 21:06
              Jan   Návštevník
              pouzivam Ubuntu 9.10 a tiez mam taky isty problem :( pouzivam desktop pc.
              • Re: ziadny zvuk z videi 01.05.2010 | 02:59
                Opar na hube   Návštevník
                OTVOR SI KMIX A PRIDAJ SI HLASITOST NEVIEM PRECO ALE JE TO TAM STISENE MNE TIEZ NECHCELO VLC PREHRAVAT ZVUK A CELY PROBLEM JE LEN V HLASITOSTI :-D SOM KUKAL JAK PUK :-D