exter. monitor nezobrazuje, ovládače nvidia
na notebook mám pripojený externý monitor /dvi/ , pretože display v nb je poškodený.
cez fn-f8 prepnem na zobrazovanie v externom monitore. Po inštalácii ovládačov nvidia / nemal som možnosť nastaviť rozlíšenie/ sa pýtal reštart . No a po reštarte sa stalo to , že ak systém nabehuje a dám fn-f8 vidím na ex monitore štart ubuntu , keď má nabehnúť prihlasovacia obrazovka , automaticky sa vypne zobrazovanie na ex monitore . Keďže display na nb je poškodený , vôbec sa neviem prihlásiť do systému , pretože nič nevidím .
práve som naištaloval ubuntu - som total začiatočník a hneď toto , sakra
ďakujem za radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Kedysi na NB som mal tlačítko na prepínanie ext monitora.
Keď sa prepneš cez CTRL+ALT+F1 nevyhodí sa konzola?
ono tie tlačidlá / fn-f8 / na zapnutie zobrazovania na exter monitore sú funkčné , ale jediné čo na ňom vidím , je nábeh alebo vypnutie / logo ubuntu / , ale prihlasovaciu obrazovku už dá iba do display v nb, tak isto aj keď som skúsil CTRL+ALT+F1 . Keďže ten je rozliaty / poškodený / nič nevidím .
pred inštaslovaním ovládača pre nvidiu , to išlo ok
cez aké pripojenie , aby som pripojil HDD z nb ?
neviem či to bude vôbec možné ?
automaticky sa mi ponúka možnosť stiahnuť ovládače pre nvidiu , teraz neviem či to mám dať inštalovať . aby znova nevznikla tá situácia , že vôbec nebude zobrazovať na ext. monitore .
sú iné možnosti , ako zaviesť tie ovládače , aby som si mohol nastaviť rozlíšenie , pretože ponuka je iba jedno veľmi nízke rozl.