Update na Ubuntu 9.10 a následné problémy..
Najväčší problém nastal pri inštalácii driveru pre grafickú kartu (gf 6600). Vypol som gdm(grafické prostredie) a tu nastala vážna chyba, obrazovka začala blikať a nedá sa mi už ani prihlásiť a niečo napísať, pretože ako to bliká a ja zadávam písmena tak to nefunguje, jedno písmeno na zobere možno na 5krát, takže heslo nemám šancu napísať, proste to bliká a bliká a neviem čo stým. Skúsil som aj nainštalovať čistú verziu 9.10ky, ale pustí sa okno ako keď zadám normálne ctrl+F1 a znovu to začne blikať a nie inštalácia. Fakt tomu nechápem a neviem čo stým :( Keby to šlo aspoň reinštalovať, prosím vás, čo by ste robili na mojom mieste? S ubuntu 9.04 som nemal žiadne problémy :( Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
service gdm stop & chvt 1
Veľmi pekne ďakujem za pomoc, pretože sám to určite nezvládnem :(
Otazkou je co by bolo rychlejsie. Ci nastartovat ten "pokazeny" system v mode na udrzbu a nahodit ten balik, preinstalovat to na novo a nainstalovat ten balik, alebo sa z Live CD chroot-nut a nainstalovat ten balik.
Restart systemu a mal by nabehnut.
Spustis Ovladace hardveru, mali by tam byt dve moznosti pre NVIDIA karty.
Skus najskor jeden ak nepojde skus druhy.
Veľká vďaka za pomoc :)
PS.: ten stiahnuty balik s ovladacmi je kde?
Momentálne sa mi asi po hodine podarilo dostať sa na ubuntu konzolu, nainštalovanú. Vypol som gdm a prestalo to blikať, problém je v tom, že ako to preinštalovať, pretože akonáhle gdm zapnem tak monitor zase začne blikať a ja nemám šancu napísať napr. heslo.
Skúsil som aj príkaz startx ale hodilo mi dosť veľa errorov. Mám aj foto ak by trebalo.
Ale najlepšie by bolo preinštalovať to nejako. Zatiaľ ďakujem za pomoc
Zvysok si to ajtak dotiahne po internete.
Teda do nainštalovaného systému, ale len do tej konzoly nie do grafického prostredia.
Takže mám stiahnuť Alternate CD? Môžem ťa ešte poprosiť o link? Pretože ubuntu.com mi momentálne nejde načítať :(
Ďakujem veľmi pekne za tvoj čas
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1305459
Je tam viacero spôsobov ako problém vyriešiť ;)
Ešte raz vďaka.
The CC version check failed:
The compiler used to compile kernel (gcc 4.3) does not exactly match the current compiler (gcc 4.4) adť adť.. :(