Samsung star-nespoznatelny cez USB
mam ubuntu 9.04 a nedokaze mi cez usb spoznat pripojeny telefon samsung star, kluce cez to iste usb idu v pohode. Telefon sa tvari, ze je pripojeny.
Pomoze upgrade na 9.10?
Diky.
Peter
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lsusb
mal by vyzerat nejako takto
Tu mas vypisane ktore zariadenia linux na USB pozna. Cez ID zistis ci je dane zariadenia podporovane.
vypis lsusb
Ked som ho pripojil prvy krat, tak sa asi na pat sekund ovjavila ikona na ploche no potom zmizla...
Uz to beriem tak, ze su veci medzi nebom a zemou...:)
Asi to vyriesim tym upgradeom a potom uvidime.
Pripoj telefón a zisti vo výpise dmesg čo sa stalo. Firmware postupne ladia, ak máš staršiu verziu môže byť problém v tom. Zistíš zadaním *#1234#
Schvalne aky mas firmware ty?
Podľa príspevkov na http://forum.mobilmania.sk by mal byť F a H mesiac vypustenia firmare na trh - takže máš novší. Ja mám tento telefón pár mesiacov.
Na eeebuntu (kernel 2.6.29) mi padá modul kernelu po pripojení mobilu cez usb. Nemáš nahodený novší kernel ako 2.6.28-16 ?
Vyskúšal by som či to funguje na windows. Keď nie treba žiadať prehranie firmware - pár ľuďom na fóre to pomohlo.
Prípadne zadaj v termináli dmesg, pripoj telefón, znovu dmesg. Daj sem výpis čo sa pridá po pripojení.
Vypis dmesg
1) pred pripojenim
2) po pripojeni
na windowse to pojde urcite, kedze som k tomu dostal aj prirucne instalacky a komplet vybavu v krabici. Avsak windows nemam :-) No snad aj Peter presiel na najnovsie ubuntu s novym jadrom a mozno nam da vediet skor ako ja, ze ci to ne/ide
- vypnúť/zapnúť mobil, skúsiť pripojenie
- požičať si druhý usb kábel
- ak počítač - Linux/XP nebude reagovať, reklamácia.
Všetko sa môže pokaziť :-(