Instalacia Fedora 12 HDD
Mám v stolovom počítači 3 HDD
Za každú cenu mi inštalátor chce zahrnúť sda a sdb do inštalácie, čo však nemôžem dovoliť, pretože na sdb sú dáta.
/ druhý disk chce za každú cenu formátovať, ak ich fyzicky odpojím, nastanú problémy s právami po pripojení bez ohladu na to, kde dám bod pripojenia/
ak zvolím vlastné a definujem neformátovať - inštalácia neprebehne korektne, alebo zamrzne
teraz je na sda dualboot XP/Fedora 11 a to ide korektne
čo by sa dalo s týmto robiť?
Ďakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a naviac z predchádzajúceho "preupgrade" nemám dobré skúsenosti
Mňa to zaujíma aj z princípu čo to má znamenať a prečo ma to tlačí k formátu všetkých diskov a samozrejme nechcem prísť o dáta - to je neprijateľné
Neviem len typujem sa mi zda ze som to niekde cital.
Sam sa chystam na upgrade F10 na F12 len este neviem kedy si na to najdem cas.
Preupgrade z F9 - F11 co som robil na druhom stroji bolo uplne bez problemov takze pojdem aj teraz touto cestou.
Dufam ze sa nepopalim :)
Napíš z čoho Inštaluješ F12:
LiveCD
DVD
http://docs.fedoraproject.org/install-guide/f12/en-US/html/ch-upgrade-x86.html
:-)
Dáta zálohujem aj tak aj tak, preto sú tam 3 fyzické disky
(hoci tie vynútené formáty pre druhý sdb disk, o ktorých píšeš, teraz fakt nechápem, :-(
Teraz sa systém zavádza z sdb, sda je teraz ten disk, ktory to chcelo formatnut silou mocou a sdc je ten so sifrovanym systemom
Zvládol som to, len som zadefinoval sda aby mi pripojil do /home a mám pripojený disk sdc so šifrovaným systémom a sda nemôžem nájsť
Tak do čoho som narazil: nemám 3d akceleraciu
po prvom restarte sa spusta snad hodinu, potom uz dobre
v pocitaci su dve sietovky, samozrejme vzal si tu ktora je v pci a nie tu na zakladnej doske / to ale nie je problem
pripojenie k netu - mam 10M down, ale po instalacii max 100kiB - neviem co s tym zatial
a drobnosti