Arch a softwerove mixovanie
Skusam uz dlhsie rozchodit na Archu pod fluxom softwerove mixovanie pre zvukovu kartu aby sa dali prehravat naraz viac ako jeden zvuk...postupoval som podla navodu na arch wiki ale nedari sa mi.
Mohol by mi niekto s tym pomoct?
Dakujem za spolupracu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nahodil som teda oss..to sa nainstalovalo vpohode ,po reboote ale xmms nefunguje ked nastavim vystup na oss,ide iba alsa vystup,comu teda nerozumiem...
vynechal som neco,treba naco este spravit?
v poli deamonov (rc.conf)som spravil: ...!alsa oss...
pacman -Sy alsa-lib alsa-utils alsa-oss
Inac ked si pozries arch wiki o alse tak 80% stranky zabera troubleshooting, co je dost nanic.ja osobne nebazirujem na tom ze to musi byt alza,ale ako hovorim,chcel som zabit 2 muchy jednou ranou.
Podla odporucania som nainstaloval OSS,instalacia prebehla uspesne ale softvarove mixovanie nefunguje.Nemam informaciu o tom ze oss toto dokaze implicitne ako spominana verzia alsa ovladacov. Maju teda OSS drivery tuto funkciu obsahovat?
podarilo sa nekomu skompilovat alsu 1.0.9rc2 alebo viac?
predtym prebehlo,samozrejme, ./configure
archwiki: http://wiki.archlinux.org/index.php/Allow_multiple_programs_to_play_sound_at_once#dmix_-_Alsa.27s_software_mixing_system.
poradite mi ako zistit ake ovladace mam vlastne aktivne,ake vsetky nainstalovane? ..aby som mohol odstranit co sa sa a zacat znovu... :(
diky
Netusim co to soft. mixovanie je a naco to ma byt dobre. Pokial to je to ze ti bude hrat zvuky z viacerych programov, tak to islo uz aj na starsich verziach len si musel skusat viacere kombinacie. Tusim to tu uz bolo napisane, skus sa pozriet na: Allow multiple programs to play sound at once
ano je to na to aby si vedel prehrat viacero zvukov naraz
a odkial bereis ze 1.0.21 je najnovsia?! ...predsa ked si pozres download mirrorlist na ovladace alsy ,vidis ze 1.0.9RCx su az na konci,sudim preto ze tie su najnovsie a este asi nesu v repozitaroch ..RCcka..
hento z tej stranky viem uz pomaly naspamat :D ...ake kombinacie,coho myslis? ...skus skompilovat ten 1.0.9RC2 ovladac,ak ti to prejde,hovoria ze by to malo slapat...no mne neprejde,hodil som sem aj vystup chyboveho deskriptoru kompilacie
spravil som toto...
-reinstalacia alsa-y z repozitarov
-z /etc som .asoundrc vymazal
-v ~ vytvorime .asoundrc a vlozime >
# cat ~/.asoundrc
pcm.dsp0 {
type plug
slave.pcm "dmix"
}
# mixer0 can stay unchanged, because
# it isn't used anyway, I guess ;)
ctl.mixer0 {
type hw
card 0
}
-do pola deamonov pridame .. alsa !snd-pcm-oss ..
hadam to je vsetko,ak bude treba napiste a pridam obsah coho budete chcet
..otestujte to ,som zvedavy si to pojde aj nekomu inemu!