Zdravím. Včera som sa rozhodol upgradeovať moju Fedoru 11 na 12stkovú verziu. Upgrade pomocou nástroja preupgrade prebehol veľmi pohodlne a nevyskytli sa žiadne problémy, čo ma samozrejme teší. Považujem Fedoru za stabilný systém a som rád, že som svoj názor nemusel meniť. Zdá sa mi, že F12 si optimalizovala rozlíšenie monitora, ikony v domovskom priečinku sú pekne rozlíšené a aj aplikácia easy life je naozaj veľmi easy a pohodlná.Stále mám problém prehrať originál DVD,ale to nie je problém upgradeu. Myslím, že sa mierne zrýchlilo bootovanie systému.
Napriek tomu mi ostáva ešte čosi vyriešiť. Ide o problém s tlačiarňou Hp Deskjet F4280. Po upgrade som ju inštaloval znova (hplip),ale keď dám dokument tlačiť, napíše hneď,že úloha je skončená,ale tlačiareň ani necekne.
Druhý a posledný problém je rozbehanie ICQ účtu na empathy,píše mi network error,hoci som na nete. možno nejaký bug,ak som dobre čítal. Prinajhoršom pidgin stále funguje.
To je všetko,čo mám na srdci. Pekný deň všetkým.
Linux Mint (desktop),Fedora 38 Gnome (osobný notebook)
Pre Hp Deskjet F4280 inštalácia prebieha takto:
http://hplipopensource.com/hplip-web/install/manual/distros/fedora_core.html
Ad) Dojmy
Mne sa dosť páči nástroj "abrt" na plne automatické hlásenie bugov, čo umožňuje obyčajným laikom hlásiť do bugzilla chyby - fakt pekná práca vývojárov.
Žiadne problémy pri upgrade na F12, pomocou DVD,
Jediný problém ktorý mi zostal je grafická karta - presnejšie nemôžem rozchodiť 3d podporu - nvidia 8500GT
je na to postup. ale nie je to tak jednoduche ako dosteraz - stacilo pridat rpmfusion a yum install kmod-nvidia, pripadne starsi ovladac kmod-nvidia-173xx a tak podobne.
ale nainstalovat sa da, len pohladaj navod (pisal o tom aj niekto na abclinuxu do blogu).
Ten nouveau som sa pokusil dat prec /topic - Fedora 12 ovládače Nvidia/ - bohužial neviem ako na zálohu init, dalej chyby v pravach, atd.
No ked to sumarizujem, tak by to mohlo ist, len to treba skusat. Nemam ale na to cas, takze bud nieco vymyslia tvorcovia, alebo zbohom Fedora - co by ma mrzelo.
Bug 538441 - SELinux is preventing /usr/bin/python "write" access on prnt.
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=538441
http://foo2zjs.rkkda.com/INSTALL
predtym som instaloval foomatic:
sudo yum install foomatic
Preupgrade si vopred nezistil volne miesto na boot particii a chcipol takze budem muset pouzit upgrade z DVD a ak aj to chcipne tak cisty install.
Som trosku sklamany. Zatial stale ostavam na FC10. Mozno buduci vikend sa pokusim o upgrade znovu.
Tu je zopar mojich postrehov. (tento post nie je volanie o pomoc s prechodom len podelenie sa o skusenosti)
Upgrade z DVD zbehlo na prvy sup ako pa pajo :)
Po restarte som mal problemy s repozitarmi rpmfusion. Proste pokial boli nainstalovane tak yum update vzdy zmrzol.
Kedze som nemohol spravit yum update balickov s rpmfusion tak mi neslapali urcite veci. (ani som to nevyriesil lebo som nemal volu)
Dalej som mal tak ako vetsina ludi problem s grafikov od Nvidie kedze proprietarny ovladac neslape. Kedze na rozbehanie boli potrebne repozitare rpmfusion a tie mi z dakeho zahadneho dovodu nesli tak som sa s tym dalej netrapil a obzeram sa po novej distribucii. Fedora je na moj vkus az prilis pokrokova pouzivam ju od verzie 5 ale uz som z neustalich noviniek a zasadnych zmien a stym prichadzajucich problemov unaveny.
Momentalne testujem Centos a Ubuntu.