Fedora12 a ovládače grafiky NVidia
Chip nvidia 8500GT
neviem si pomôcť - už skúšam čo sa dá, aj repo "testing", ale ten nouveau driver - no neviem, ale prial by som tvorcom si vyskúšať čo je to za chujovinu a to doslovne - prvýkrát nadávam a to preto, lebo som niekam postúpil a ako root som dostal permission denied !
Nechápem dôvod prečo to sem nacpali, radšej mali počkať s vydaním distra
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Napíš akú máš mašinu a pri čom si dostal permission denied?
Aká verzia driveru? Aký je vlastne problém? Hoď sem:
lsmod | grep nvidia
dmesg | grep nvidia
MB asus P5KPL
NVidia 8500GT
4GB RAM DDR2
Fedora12
Odstrániť by som rád nouveau driver pre grafickú kartu
Najprv ( presnejšie - rád by som) odstránim nouveau driver, potom inštalujem iné ovládače (190.42)
A keď chcem dať nouveau driver pre nvidiu na blacklist, tak dostanem hlášku permission denied
a vysledok je reinstalacia systemu
dám aj výpisy len musím k tomu stroju
yum --enablerepo=rp*g install kmod-nvidia-PAE xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686 xorg-x11-drv-nvidia-libs.x86_64
/pre pae jadro/
su -
sed -i '/kernel/s|$| nouveau.modeset=0|' /boot/grub/grub.conf
alebo
su -
sed -i '/kernel/s|$| vmalloc=256m|' /boot/grub/grub.conf /pre pae
su
setsebool -P allow_execstack on
po restarte neskutocne vela chyb
doslovne by som to povedal takto: "i need to kill nouveau"
Ono je toho viac na nete, ale ked ich pozriem, tak rychlo zistim ze to asi tak nebude - co mi vsak neda pokoj a tak vyskusam, avsak skoncim v horsom pripade u reinstalacie
Mimochodom zaujimala by ma este jedna vec - po formate by nic nemalo ostat vo formatovanej casti, ale ked po opatovnej novej instalacii mi da, ze tento uzivatel uz existuje.......
musim reinstalovat a rozmyslam na ake distro, pretoze zajtra zacina tyzden a musim robit
inak dik.
ono to chodí, už tam nie je nouveau - ak to bude niekto potrebovať, nech sa ozve
teraz potrebujem zistiť, prečo spustenie compiz zlyhalo,
potom to ignorovalo modeset=0, musel som pouzit vmalloc=256m - to bezi
na nete som nasiel co urobit ak "nouveau refuse die" a už to nebolo permission denied
inak to je hodne neprijemny postup - niekto urcite vymysli lepsi -
stale este nejde compiz, ale tam uz poznam chybu, chce to cas, ktory teraz nemam
ale podarilo sa a rad pomozem, ak mozem
prilozim aj linky ktore som pouzil
Framebuffer sa da deaktivovat (pod rootom):
echo 0 > /sys/devices/virtual/vtconsole/vtcon1/bind
A potom sa da odnacitat kernel modul nouveau bez problemov:
rmmod nouveau
Je tu este jedna vec. Ak sa deaktivuje framebuffer mam pocit, ze sa nebude dat pouzivat dalej textovy rezim bez vbetool.