Batéria netbook
Systém mám Ubuntu 9.04. Ďakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nepredpokladam ze by to bolo toto, skor sa jedna o vypnutie bez opytania. Pozri sa do nastaveni ci si nahodou nezabudol nastavit akciu pri nejakych napriklad 33% aby sa zobrazila varovna sprava alebo ci nemas vypnute zobrazovanie bubliniek. Najst by si to mal v medzi nastaveniami systemu.
V nastaveniach napájania je označená možnosť, že keď je slabá batéria, netbook sa má vypnúť, ale nikde nevidím nastavenie, že pri koľkých percentách sa má vypnúť.
V nastaveniach napájania je označená možnosť, že keď je slabá batéria, netbook sa má vypnúť, ale nikde nevidím nastavenie, že pri koľkých percentách sa má vypnúť.
2. V subore /proc/cmdline nie je absolútne nič...
3. Jedná sa o netbook Mivvy L310 Lux, ktorý má v sebe procesor Intel Atom 1,6 GHz a 2 GB RAM. Batéria je 6-článková.
Ubuntu 9.04, GNOME 2.26.1
Kernel Linux 2.6.28-16-generic
Tak napis co je v nom.
Co pise vystup prikazu
cat /proc/cmdline
spusteneho v terminali?Odpoveď je takáto...
Co hovoria grafy vybijania baterie? V Ubuntu som ich vidaval.
Čo sa s tým dá robiť? Nerád by som to riešil re-installom systému.
Inak, ano. V Linuxe sa v pohode da nastavit akcia na urcite percento kapacity baterky, takze pri 40% si mozes dat zapiskat ze mas malo elektriky a pri tych 25% vypnut alebo hybernovat. Len musis mat zapnutu grafiku, inak to asi odignoruje system ako vecsinu ACPI eventov ktore bez grafiky spracovava v zjednodusenom rezime.
PS.: ak baterka chcipa pri ca 20%, tak sa oplati porozmyslat nad jej vymenou alebo nad vymenou jej clankov v elektro servise, to druhe vyjde lacnejsie ale neviem ako je to u nich s zarukou. Dalsia moznost je prepisat jej chip s kapacitou, len to zvykli robit windowsaci a ja doteraz neviem naco. Mozno aby boli tie grafy vybijania krajsie roztiahnute, ale vydrz to nema ako zmenit.
Inak, ak to nevyhadzuje bubliny, tak by som odporucil skontrolovat preco.
V pripade zmrseneho a nefunkcneho ACPIby som odporucil ine jadro. Bud vlastnou kompilaciou alebo skusenim inej distribucie ci jej verzie. Neskusis napriklad 9.10?
Momentálne ma trápi vec s nefungujúcimi kombináciami tlačidla Fn. Hlavne ovládanie hlasitosti pomocou Fn je nepoužiteľné. Po stlačení ukazuje a bliká informácia o hlasitosti, ktorá stále pribúda, alebo odbúda. Je to chyba. Ale ani srnky netušia, prečo to tak je.
Ďalšie problémy s novou Mandrivou som opísal v mojom najnovšom príspevku v téme "Inštácia OpenSUSE 11.2...".