Listen
mam mensi problem s playerom Listen.
a to taky,ze mi nefunguje lyrics a wikipedia...
ma este nekto takyto problem abo je chyba umna?
disrtro:arch
diky
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Priatelia želám Vám do Nového roku 2025 všetko dobré, nech sa Vám vo svete Linuxu darí a z mojej strany ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispievajú na tento web. Či sú to už správy o zaujímavých novinkách, komentáre v diskusiách alebo blogy, ktoré niekedy zaberú aj pol dňa klepania na úkor svojho času. O to väčšia vďaka, PF 2025.
3. ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční 5. 4. 2025
Po covidových rokoch a ďalších prekážkach je pred nami tretí ročník, ktorý sa uskutoční v apríli 2025 na FIIT STU v Bratislave. Prvý aj druhý ročník konferencie sa tešil účasti okolo 300 ľudí, veríme že tretí ročník bude ešte lákavejší.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Aj v roku 2025 sa v Bruseli uskutoční podujatie "Free and Open source Software Developers’ European Meeting" (FOSDEM). Viac na jeho stránkach.
Zdroj: https://fosdem.org/2025/
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
mozno ti tato neurcita a nepresna informacia trosku pomoze pri vyhladavani v google.
a co takto nejake hlasky, ked spustis listen z terminalu ?
# listen
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Element'
Traceback (most recent call last):
File "listen", line 78, in <module>
from updater import Updater
File "/usr/lib/listen/updater/__init__.py", line 16, in <module>
from library import ListenDB
File "/usr/lib/listen/library/__init__.py", line 28, in <module>
from helper import helper
ImportError: cannot import name helper
[root@myhost tepo]# listen
AttributeError: 'module' object has no attribute 'Element'
Traceback (most recent call last):
File "listen", line 78, in <module>
from updater import Updater
File "/usr/lib/listen/updater/__init__.py", line 16, in <module>
from library import ListenDB
File "/usr/lib/listen/library/__init__.py", line 28, in <module>
from helper import helper
ImportError: cannot import name helper
rm -rf /usr/lib/listen
pre odstranenie stareho...no a v spustacom skripte taku premennu nevidim..obsahuje iba toto:
export LISTEN_LIBRARY_PATH="/usr/lib/listen"
export LISTEN_DATA_PATH="/usr/share/listen"
export LISTEN_VERSION="0.6.3"
cd $LISTEN_LIBRARY_PATH && exec python listen "$@"
- kvoli wiki, lyrics a covers som sa trosku musel pobavit, s nasledujucou sekvenciou prikazov v bashi, kym som uspel, tu mas vypis:
bash-4.0$ export MOZILLA_FIVE_HOME=`cat /etc/gre.d/1.9.1.5.system.conf | grep GRE_PATH | sed -e 's/GRE_PATH=//'`
bash-4.0$ export LISTEN_BROWSER=mozilla
bash-4.0$ listen &
- co sa tyka prveho riadku, cekni si v /etc/gre.d/ verziu suboru system.conf (ono si vlastne namiesto toho cat /etc/blabla mozes rovno dosadit cestu ku xulrunner-u, mna to je /usr/lib/xulrunner-1.9.1.5)
-
bash-4.0$
na zaciatku je moj prompt - to uvadzam pre istotu, aby si niekto nemyslel, ze to je sucast prikazov- ak to zbehne OK, (mozno az na nejaky 5-ty pokus), tak si patricne riadky skus slahnut do /usr/bin/listen
- dufam, ze v /usr/lib/listen mas vsetko potrebne (vratane skriptu listen)
- aj tak ostavam pri exaile (aspon som si konecne opravil MOZILLA_FIVE_HOME cestu - doteraz sa mi nechcelo bavit s takou prkotinou)