pomožte mi
Vytvorte program na simuláciu činnosti zmenárenského automatu.
Automat umožňuje vymeniť zvolenú cudziu menu za EURo. Automat vyžaduje na činnosť 3 súbory:
* kurz.txt: aktuálny kurzový lístok /vo formáte: skratka, názov krajiny, kurz/,
* zasobnik.txt: aktuálny stav zásobníka bankoviek a mincí /vo formáte: denominácia, počet/
* stav.txt: objem peňazí v cudzích menách zhromaždený v automate /vo formáte: skratka, suma/
Automat si účtuje za výmenu poplatky 2 % percentá zo zamieňanej sumy, minimálne však 1 EUR + zaokrúhľuje sa suma v EUR nadol podľa zvolenej minimálnej denominácie.
Po spustení programu sa používateľovi zobrazia dostupné meny s aktuálnymi kurzami. Po zvolení meny a obnosu automat zobrazí používateľovi netto sumu v EUR a účtovaný poplatok. Ak nie je možné sumu vyplatiť z dostupných mincí, vypíše sa chybové hlásenie a program skončí. Po súhlase program simuluje výdaj bankoviek a mincí: vypíše používateľovi, koľko akých bankoviek a mincí dostane, tieto odpočíta z dostupnej zásoby. Stav mincí sa po úspešnom vyplatení peňazí uloží do súboru zasobnik.txt. Prijaté peniaze sa aktualizujú do súboru stav.txt.
Pokročilejšie automaty umožňujú režim pre obsluhu po zadaní "tajného" PINU, pričom obsluha vie doplniť stav zásobníkov, vybrať zhromaždené peniaze, aktualizovať kurzy, a pod.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Zda sa mi inak nelogicke, ze ak to ni je tvoj odbor, mas vytvorit takyto celkom komplexny program ku skuske...
Fakulta elektrotechniky a informatiky
Slovenská technická univerzita Bratislava
a nie je to vôbec tvoj obor? Bolo by fajn keby aspoň čo to spravené tu dal, a potom niekto napíše ako dalej či kde chyba.
Nechcem rýpať, ale C-čko tam sa nepreberá?
Par ludom som uz s tymi zadaniami pomohol. Jednemu chalanovy som napisal taky minikod, ktory to retie zadanie splna tak z pätiny )
tu je: http://www.pastebin.cz/97046814611a41
( naschval som tam nepouzil datove struktury, pracu s dynamickou pamatou, makrokonstanty,
aby profesor uveril, ze to napisal clovek, ktory sa len ese zacal ucit C-ecko )
PS:
mozno ked sa este dnes vecer vratim, napis napisem ti tam toho viac,
keby nieco ozvy sa na moj email v profile na tomto diskusnom fore.