Problém Ubuntu vs. ATI
Zdravim,
uz rok aj nieco ficim na Ubuntu 8.10 - nesiel som na novsie kvoli problemu s driverom na grafiku (zvolil som si lahsiu cestu a neriesil som problem). Rad by som ale presiel na novsiu verziu, ked uz nie 9.10 tak aspon 9.04 ale neviem ako nainstalovat ovladac a myslim, ze s tym bude problem. Som odhodlany vyriesit problem (ak sa da), googlit a hladat, ale potrebujem usmernit. Na stranke ati nie je driver priamo na moju grafiku x1100, ale len na x800 a potom az na x1300 - neviem ktory mam zvolit (mozno som len ja sprosty - nerozumiem sa do toho). A ked uz si aj jeden zvolim, tak ked som pozeral na ich installation instructions tak podporovane OS su tam pisane openSUSE a redhat (pre najnovsi driver,ked som pozeral starsie tak je to tam tak isto - nie som si isty,ci ta brozurka nie je pre vsetky rovnaka). Potrebujem teda poradit, co mam hladat, aky driver alebo kde a tak isto ako sa to vlastne instaluje (a ci to vobec pojde). S tou grafikou mam cely cas problem, este ked som na zaciatku pouzival compiz, tak mi sekali filmy a nevedel som preco...potom som to riesil cez compiz-switch (ked som vypol compiz islo to v pohode). Teraz uz compiz nepouzivam kvoli tomu, ze mam dva monitory a to mi uz grafika nezvlada. A ked nenainstalujem ovladac, nedokazem nastavit druhy monitor. Prakticky som s 8.10 spokojny ale mal som chvilu 9.04 a mam pocit ze ta ext4 a celkovo system je o dost rychlejsi. Uvital by som keby ste mi poradili ako na to.
Vopred dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: Problém Ubuntu vs. ATI 04.01.2010 | 21:28bedňa LegacyIce-antiX AdministrátorDve rovnaké otázky vo fóre pod sebou, ak nedokážeš zbadať ani toto, tak asi ťažko niečo vyriešiš.Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
-
Re: Problém Ubuntu vs. ATI 04.01.2010 | 23:29<< Tomino >> Windows 7 & Arch Linux KDE Používateľna www.wiki.ubuntu.cz najdes navod ako riesit ati karty ...Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)
-
Re: Problém Ubuntu vs. ATI 05.01.2010 | 13:59trkota Ubuntu 10.10 Používateľja som si to vsimol, ale az po zalozeni, ved uz som pisal aj do tej druhej ... vtedy neboli pod sebou...Nachysteje uzenáče, na snídani jsem zpátky!
-
-
-