Zdielanie Wifi
Windows 7 tam mam len koli tomu ze v Ubuntu sa mi neda nastavit zdielanie WiFi na ostatne PC ( v mojom pripade MDA) .
Chcem sa spytat ci by mi niekto s tym nevedel pomoc ako vytvorit alebo preco mi nechce vytvorit zdielanu siet.
Internet mam pripojeny LAN kablom .
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a kedzo ten to zvladal malo by sa to dat nastavit aj rucne v iptables (asi)
skus kuknut v instalacnom centre ci tam nieje daky program na to.
a myslim ze este budes musiet vytvorit lokalnu siet pomocou wifi (ad-hoc alebo tak nejak sa to bude volat) na ktoru sa bude internet premostovat
ja som to spojazdnil inym sposobom pomocou googlu, ale skutocne si nepamatam uz ako :)
Dake dva konfiguraky v tom boli
jj presne o toto sa nsazim ... :) ale veru velke povzbudenie si mi teda nedal ...
To sa naozaj na ubuntu neda nastavit a spustit zdielanie siete ??
For: Branislav Poldauf:
Neviem ale akosi tam naozaj nevidim nic take ako Internet Sharing... :(
Skús nejakú vytvoriť. A potom sa na MDA pozri, či ju vytvorilo. Ak áno, tak sa ťa môj problém netýka. Potom už len cez firestarter nastavíš zdieľanie internetu.
Tak sa k nej linux zacne pripajat a po chvile mi napise Nazov siete odpojene.
A to je cele co to spravi :((
A cez Firestarter tak tam fakt neviem kde by som mohol nastavit zdielanie .
vytvorit lokalnu siet (mne to fungovalo normalne presne tak ako pises) pripojit na nu dalsie zariadenia a je to , pouzival som to kym som si nekupil router
skus ju vytvorit klinutim pravou mysou na NM a volbou upravit spojenia - ale pochybujem ze tam bude rozdiel
nemam ako odskusat, nemam nic ine co mam wifi pri sebe dostupne aby som potvrdil ze lokalna siet funguje
Failed to start the firewall
The device wlan0 is not ready.
Prosim overte nastavenie vaseho sietoveho zariadenia a ze mate aktivne pripojenie na internet .
Tak fakt nechapem kde robim chybu .
lebo momentalne mam len 1 book pripojeny na router (cez wifi) a ziadny sietovy kabel
A dakujem za pomoc ... :)
predpokladam ze niekto na ubuntuforum uz nieco podobne riesil, pohladaj a ujo google najde aj na inych strankach a forach