zdravim.ja by som sa chcel opytat ci ma niekto taky isty problem s firefoxom ako ja.mam OS linux kubuntu 9.1 a ked spustim firefox tak mi zacne cele okono sekat a teplota sa mi zvysi aj o 10 stupnov procesor pracuje skoro na plne gule pritom mam 2 jadro 2giga ram.nerozumieim preco to robi v com je problem...dik za radu a ete som si stiahol google chrome chcem si ho nainstalovat nech mam viac prehliadacov ale neviem ako tu .deb verziu nainstalovat.da sa do konzoli napisat nieco take ako aptitude install google chrome a nainstaluje..necem skusat bo na nete som nasiel install chrome browser a mi nainstalovalo dajaku hru tak neviem kde bola chyba :D.ak viete ako to co najednoduchsie nainstalovat cez konzolu tak piste diks.
dpkg -i /cestakubalicku/balicek.deb
akurat musis manualne vyriesit zavislosti ak sa dobre pametam...cez aptitude by to malo byt
aptitude install /cestakubalicku/balicek.deb
kedze to instalujes z lokalneho zdroja(tvoj harddisk) tak musis zadat konkretny instalacny subor na instalaciu nie program, kedze program sa snazi hladat v repozitaroch a pravdepodobne aj preto ti to nainstalovalo hru
co sa tyka firefoxu s tym ti neporadim kedze mne fici v pohode(3.5.7) mozno je chybna instalacia, nejaky zly plugin alebo vadna gtk tema...
skus to takto (aptitude som neskusal):
sudo dpkg -i ~/Downloads/balicek.deb
znak ~ znamena cestu k domovskemu adresaru ;)
> dpkg: error processing /root/Downloads/google-chrome-beta_current_i386.deb (--install):
> cannot access archive: No such file or directory
> Errors were encountered while processing:
> /root/Downloads/google-chrome-beta_current_i386.deb
nechapem sak je tam ta co vymysla...oki necham to bratovi ked pojdem za nim tak pokuka on ja sa stale len na linuxe ucim a snazim sam ale dakedy neviem ..dakedy casto :D.nevadi.preto ja radsej cez aptitude instalujem bo tam len zadam nazov programu a hned ho instaluje ale ked mam stiahnut balicek tak to uz velmi neviem ..oki nic no dakujem
skus to takto: zadaj plnu cestu /home/tvoje_prihl_meno/Downloads/balicek.deb
prik pwd si vypises plnu cestu kde sa prave nachadzas a prikazom cd menis cestu ;)
a inak ono to dost casto mrzne ked je otvorenych vacej kariet s webmi ktore maju vela flash reklam a javascriptu (FB)..
P.S. dost zalezi aj na grafike...napr moja starucka GeForce4 nezvlada skoro ziadne efekty a flash jej robi velke problemy :D