Nechápem dôvod rýchlosti
Prvý šok som zažil keď takmer nestihla prebehnúť pri inštalácií animácia predstavenia Ubuntu, druhý šok bol bleskový štart, cca o 10 sekúnd kratší ako pri priamej inštalácií na HDD a potom v GUI tie bleskové reakcie na všetko, inštalácia aktualizácií, FF(celkovo net), Terminál... Všetko ide akosi rýchlo... Nie že by mi to vadilo :-D ale zaujíma ma dôvod...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
toto je mi zahada, lebo podla sposobu instalacie je to preurcene ze to pojde trosku pomalsie ale vzdy lepsie ako z live cd
Teraz to ma akurat tak dozvuky pri nastaveni niektorych registroch hardware. Teda ak vyrobca nedodal specifikaciu a ovladace vznikli sniffovanim komunikacie hardware. Vtedy sa nejaky ten jeden packet strati a jeho rozbor nemusi byt pouzity na tvorbu ovladaca.
A k tomu OS v OS, tak vtedy mas cache diskoveho priestoru pre virtualizovaneho hosta na hypervizore, respektive v jeho RAM. A tak nie je OS v OS brzdeny diskovymi operaciami.
myslim tym ze start virtsystemu (vo virtualboxe napriklad) je rychlejsi ako z realneho HDD ale pustenie nestandartnej aplikacie alebo instalacia necoho noveho je vyrazne pomalsia
a ty si mi teraz potvrdil ze to je tak ako som si myslel
Inak, tak vyrazne pomalsie to nie je, len I/O operacie pri zapise maju vyssiu reziu. Vyzera to ako keby system sekal. Tie lacne/zadarmove hypervizory totizto plytvaju s zbytocnym synchronizovanim diskov pri zapise kedze nosny OS ma na to vlastne technologie. Takze to vyzera ako keby sa system rozkaslal.
Nieco podobne sa da pozorovat ak ma clovek RAM radovo v GB a vypadne mu DMA na disku, len je to horsie. Pokial su data v cache, tak to ide svizne ako malina. Ale pokial sa citaju z disku alebo sa nan zapisuju, tak to seka jak so starym tuberakom co si dava rannu cigaretu. Toto DMA sa naozaj da prirovnat k zbytocnemu volaniu sync.