Ubuntu 9.10 Mesa rendering problem
mam grafiku radeon x1950 a pouzivam ubuntu 9.10. driver grafiky je defaultovy z distribucie, tj. po zadani glxinfo vypise okrem ineho toto:
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 (RV560 7288) 20090101 AGP 4x x86/MMX+/3DNow!+/SSE TCL
vtedy vsetko funguje ako sa patri, benchmark glxgears dava cca 20 000 frames per 5 s.
ale obcas sa stane, ze miesto Mesa DRI R300 je len nejaky iny Mesa render, a potom ide vsetko strasne pomaly - teda grafika v aplikaciach. o com svedci aj glxgears cca 600 frames per 5 s.
da sa nejako natrvalo zbavit toho "zleho" OpenGL renderer string?
aj som vytvoril xorg.conf file podla navodu na nejakom serveri a tam je ako driver Radeon. ale stale to sem-tam prepne asi vdaka tomu, ze ubuntu 9.10 si vraj samo voli render. obcas asi blbo... potom neostava nic ine ako restart a dufat, ze sa to prepne spravne. ale potom si pripadam ako u Billa Gatesa, kde po kazdej somarine treba restartovat system... a to v linuxe predsa nechcem... na to som presiel doma na linux.
poradte ako sa zbavit toho zleho Mesa. lebo FGLRX driver pre moju kartu uz AMD pre tuto distribuciu linuxu nepodporuje... asi treba kazdy polrok menit grafiku, aby som mohol robit v openoffice a brusit po internete a ujkovia z AMD sa vozit na jachtach...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
v tom ktory sa vytvoril, je ako driver zvoleny Radeon, t.j. ten dobry Rendering...
To mi nesedi. Ked som mal Ubuntu 9.10, tak malo autodetekciu a tak si nepotrebovalo vytvarat ziaden konfigurak pre xwindows.
PS.: ak chces pouzit neslobodne ovladace, tak si pregeneruj ten konfigurak cez aticonfig a prestan spustat dpkg na rekonfiguraciu xwindows.
vies, inu volbu jak open source nemam, ako som uz vyssie napisal, AMD uz tuto kartu v poslednych proprietarnych driveroch ukoncila a posledny driver, v ktorom je zahrnuta tato karta, uz zasa nie je podporovany v Ubuntu 9.10 - ten driver je z minuleho roku z marca. skusal som aj open source driver radeonhd, ale to nenabehli vobec X... tak sa vlastne mozem tesit, ze mi to ide :).