blokovanie pristupu len z jednej lokality i po zmene jej IP
prosim vas, vyvstal mi novy problem. Chcem nastavit jedno vzdialene pc tak, aby povolilo komunikaciu len z mojho pocitaca. Nasledne chcem na to vzdialene pc "zabudnut" (len v zmysle toho, ze tu povolenie pristupu uz nikdy nebudem musiet nastavovat).
Najprv som si myslel, ze staci nastavit vzdialeny pc tak, aby akceptovalo len komunikaciu z mojej verejnej IP. Ale tu vyvstava problem - ked zmenim providera, logicky sa mi zmeni i IP adresa a teda uz nebude ten vzdialeny pc akceptovat komunikaciu z mojho pc.
Rozmyslal som (ale neviem, ci si to fungovanie nevysvetlujem zle), ze na vzdialenom nastavim povolenie pristupu len z mojej domeny (rozumej subdomenu www) a teda ak sa kedykolvek zmeni moja IP adresa, tak mi staci upravit len zaznam ip adresy subdomeny na mojom hostingu a malo by to byt ok - teda vzdialeny pc si pri pristupe skotroluje ip adresu subdomeny a ak sa bude zhodovat s mojou (z ktorej pristupujem), tak by ma mal pustit. Je to tak? Alebo to musim osetrit nejako inak?
vdaka za pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
otazkou je ci ten desktop po tvojom odchode okamzite nepreinstaluju.
netusim, co by bolo najlepsie. a zase nejake softy na vzdialenu spravu su pre mna zbytocne (typu vnc atd)...
hodim tam router s linuxom a na nom potrebujem nastavit povoleny pristup len z jedneho pc.
ak povolim jednu IP a ta sa po case zmeni - je to na nic. teda otazka: ako inac je mozne to urobit? napriklad nemozem tam zadat len pristup z domeny sub.jankohrasko.sk? pricom IPecku subdomeny si nastavim na hostingu a ten router bude nejakym sposobom (toto ale neviem akym) kontrolovat, ci pristupova ipecka je zhodna s ipeckou sub.jankohrasko.sk.
to je cele co potrebujem.
vdaka za vsetku vasu snahu.
iptablesi su zalozene na ipckach, tak by si potreboval skript kt. ti bude zistovat pravidelne ip adersu domeny sub.jankohrasko.sk t.j. ip kt. dostane od dns srvra a tu potom mrdne do firecu.
kapis?