Google nie.. nieco ine? Maily, sync, etc..
Chcel by som nieco na styl gmailu a aol.com, no chcem sa vyhnut gigantom a celkovo technologiam ktore maju nieco spolocne s google ://. Zaroven by som ale chcel mat prijemne web prostredie, moznost napojenia sa z mobilu, popr. priamo chat medzi uzivatelmi ( tak ako tomu je na gmaili ).
Asi toho chcem vela, v dobe kedy vsetko vlastni google, co?
Nemyslite si ze by bolo potrebne nieco nove, trosku viac opened? Trosku viac, ehm, zachovavajuce anonymitu? Google o mne vie viac ako vlastna rodina..
Otvaram teda diskusiu mailove servery - vyhody nevyhody a zaroven vsetko co sa tyka google. Nakolko sa nas to tyka kazdym dnom viac a viac, a mna to kazdym dnom viac a viac prestava bavit..
Dufam ze sa tu rozbehne dobra diskusia, tato tema je vcelku diskutabilna ( google vs. cina a pod.)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ASi chcem vazne vela, co? Hm.. Podnet na novy open source projekt? :)
Co sa tyka mailov, pouzivam sukromny server a ked ti vadi, ze niekto ma tvoje data, tak odporucam nieco podobne.
Jednoducho ma to strasne serie, nakolko sa bojim dna kedy bude google vlastnit vsetko a bude mat kontrolu nad celym nasim internetovym zivotom. Jednoducho nechcem byt kontrolovany.
Celkovo som reagoval na to, ako napr. je v zapadnych krajinach bezne, firma si zaplati za sluzby ktore nie su az take legalne. Pred tym nez vas prijmu, okrem ineho ze robite primaci pohovor, plateni robotnici zistia v ktorych skupinach sa na socialnych sietach nachadzate, ake mate pol. nazory, a pod. Jednoducho si myslim ze internet by mal byt nadalej o anonymite.. Pretoze nechcem, aby mal niekto pristup k udajom ako su maily, kontakty, priatelkyne meno, bydlisko, moj zdravotny stav.. Nechcem byt sucastou statistiky a nechcem sa podielat sa raz zobudit s vedomim ze moje udaje uz davno nie su v bezpeci a ze uz nemam ziadne sukromie.
Google street view, google satelity, google super disky, google docs, google contacts, google google google... Proste to prerastlo v jednu neovladatelnu masineriu.
Bežne to už robia vyspelé svetové tajné služby aj bez Google a Tvoj "vyprofilovaný kádrový" Facebook sa stal stelesnením sna prastarej sovietskej NKVD o ochrane zriadenia. Pozri tunaky.
Bez toho, aby som nadržiaval Google /nič z toho nemám :-) / si dovolím tvrdiť, že Google moc vyčnieva a preto odborová organizácia zlodejov kričí : "Chyťte zlodeja !"
Skús sa ale zamyslieť aj nad skrytejšími formami úniku informácií o tebe. napríklad to čo robí a posiela na server Adobe flash monopol. Pozri si napr, tunaky. A Flash má predsa svetový monopol, či nie ?
Ci myslis, ze zistuje polohu kvoli tomu, aby sa mu zobrazilo aktualne pocasie v mieste kde sa nachadza?
ale co sa tyka firemnych a utajovanych skutocnosti tak by som povedal ze jedine vlastny mail server alebo obsah mailu napisat v OOo a zaheslovat (respektive prilohy spolu s *.odt zabalit s heslom)
a myslim ze kazdy mail server (ci free alebo plateny) ti bude prehliadat tvoje udaje - minimalne kvoli virusom a vyhladavaniu
BTW ja by som momentalne uvazoval jedine o nokia sluzbach na mojej nokii je predsa len lepsia podpora synchronizacie s OVI NOKIA sluzbami (kedze su "predzabudovane") ako s akymikolvek inymi (google sync mi funguje bezproblemovo)
aby som odpovedal na tvoju otazku e-mail mam na azet-e,post-e,centrum-e,zoznam-e,yahoo,hotmail-i,... ale pouzivam iba gmail (a snim vsetky sluzby google - docs,kalendar,picasa,blog,prekladac)
BTW pokial viem google vydal nejaky nastroj ktory zobrazi ake udaje o tebe google zachovava neviem ako sa voal
Verim v to, ze v tomto pripade robia peniaze viac, ako nejake vyhlasenie :). Aj WTC zhodili al-kaida... Teda aspon sa o tom tak iste ;o) :)
ako jasne, moje konspiracne teorie mozu byt 99% ludi smeisne lebo nie su podlozene. Som ohladom megakorporacii paranoik. Jednoducho sa neda verit kazdemu.
www.linuxmail.org -> http://www.mail.com
www.linuxmail.org.uk
tiez mozes skusit www.gmx.de tento som videl pouzivat viacero ludi z ArchLinux mailinglistu.
Tiez na archlinux forume ponukal nejaky american email na archlinux.us
Ja pouzivam Google a nemam problem s tym ze google vie moje meno, priezvisko, telefonne cislo a mozno aj farbu a vzor kachliciek ktore si dam do kupelne. A co ma byt?
Nemam s tym problem, viem sa predstavit aj inym a viem aj inym ukazat ake budem mat kachlicky v kupelni.
Na Google a stratu sukromia picuju najviac ti, ktori toho maju o sebe najviac na Facebooku ....
#############################################################################
Ja google vyuzivam, ma kvalitny cloud computing, co mi mimoriadne ulahcuje zivot. Nehambim sa za svoje meno a moje telefonne cislo si mozte najst aj na zoznam.sk (ktory mimochodom vobec nepouzivam)
chces sa vyhnut http? https? ftp? :) nemozne.
2. Nemyslim si ze pre google je take dolezite citat si co si ja s kym pisem. Popripade ak chcu tak mi je to jedno kedze tam nieje nic take.
3. Na obcianskom preukaze a pase mas biometricke udaje. To ti nepride divne? Mne toto pride ovela horsie ako to co ma moznost kontrolovat google.
4. Aka je alternativa Googlu? -> Microsoft? IBM? Cisco? Novell?
Verim tomu ze moznost kontrolovat co sa da je velmi sladka, ale v pripade google to nieje az take jednoduche. Dalsiu vec si musis uvedomit, ze aj ked budes mat email na inom serveri, tak tvoj mail moze skoncit v gmaili. Takze zase budu mat tvoju korespondenciu. Ja mam zhruba 95% kontaktov na gmaile
Diskusia na temu google a cenzura uz bezi na nete vid. GoogleGate
vidíš to, a to som sa ja práve chystal napísať v Správach, že americký mega-dodávateľ dotykových obrazoviek a kompletných touchsystémov - spoločnosť Touch Revolution sa chystá vraziť Google Android platformu do všetkých svojich OEM podsystémov a modulov Nimble NIM1000 !
To znamená dotykové ovládanie cez Android pre práčku, chladničku, bielu elektroniku, čiernu elektroniku, šedú elektroniku, hentakú alebo onakú .....
:-) :-)
Haiti
:-) :-)
Hmm, áno aj ja mám strach, lebo karty boli rozdané už dávno predtým, ako vznikol Google, Linux a toto všetko je iba zúfalá snaha zvrátiť nezvrátiteľné. Ako hlboko bude musieť klesnúť ľudská rasa, aby sme sa naučili neútočiť a žiť v zhode ?
Momentálne vás nechcem navádzať na neresti, ale mne vždy pomôže 1 sedemdecka red wine (Cabernet).
Sice som tu diskusiu chcel rozviest do siroko spektralnej formy a diskutovat tu na tuto temu otvorene a viacero tyzdnov, no nevadi.
Dakujem za nazory a vyjadrenia. Prajem pekny zvysok dna. A hlavne nezabudajte ze big brother is watching you ;-)
Dare_devil: aspon mi napis ci si si pozrel odkazy ktore som ti vyssie pridal. Naco som ich sem daval ked ani makke F nenapises. Snazil som sa drzat topicu a ziadna reakcia
gmx.de je aj v inych krajinach, at, fr, ch. Mozno je niekde aj po anglicky
V hlavnej ulohe: Dare_devil (just joke) ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=vX_O-7CH6ig&feature=player_embedded