Zdravim. Už mi došla moja trpezlivosť na moju ATI X1650 čo mám. Môžem mať akékoľvek distro všade ide 3D vykresľovanie a akcelerácia krásne - tak ako aj má isť. Ale 2D vykresľovanie KATASTROFA! Obycajný flash na internete = 100% preocesor vyťaženie, ďalej kreslím v GIMP-e len čiaru a aj to trošku seká ale keď už presúvam vrstvu tak to už ani nehovorím. Otvorím si v Audacity zvukovú stopu a keď ju približujem alebo len označujem krivku na výrez, tak tiež CPU 100% a ide to ledva. Možno 3 az 5 snímkov za sekundu. Už som skúšal všetko možné aj nemožné a stále nič. Všeliaké možné ovládače a nič nepomáha. Musím povedať že v tomto ma AMD/ATI sklamalo ako flákaju ovládače a akú majú ich podporu na Linuxe. Neviem akú podporu majú ATI karty teraz ale za čias mojej (a nieje zas až taká stará) bola biedna až na zaplakanie. Keď som mal ešte starú GeForce FX 5200 128MB tak som takéto problémy nemal a je to len zlomok z výkonu z tej čo mám teraz.
Poraďte mi teda prosím nejaku kartu od nVidie čo by bola výkonom ako moja terajšia ATI X1650 DDR2 512MB. Ale aby bola do AGP !!! :)
http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Linux
ati graficke su podla mna na linuxe bez problemov.... vsetky distra co som mal tak vsade som ich rozbehal...
co sa tyka flashu tak vyskusaj 64 bit verziu podla wiki.ubuntu.cz
a co sa tyka nvidie tak odporucam kuknut stranku www.czechcomputers.cz a tam podla ceny a konfiguracie daku slusnu najst :P
vobec nesuhlasim s nazorom ze k amd patri iba ati...
...inak dnes len tak z recesie som si zapichol staručku FX5200 a krasa :) hned si Ubuntu vypitalo ze su dostuplne ovladace a vsetko islo krasne. A potom ked som si dal naspať ATI-nu tak zasa začal cirkus lebo sa to plietlo z nVidia ovladacmi :)