Zdar, je možné nastaviť usb port aby sa po pripojení na iný počítač správal ako USB mass storage ? Myslím niečo ako keby na disku bola vytvorená zložka ( virtuálny disk ) ktorá sa objaví v druhom systéme ako obsah usbčka. Navyše, bolo by fajne keby ten disk bol formátovateľný z stroja na ktorý by sa pripojil.
Ide v podstate o pripojenie pc na satelit (topfield 7700HSCI)tak aby sa pc tvárilo ako disk
sice ti neporadim, ale zaujimalo by ma odkial mas na nieco take kabel ?? alebo sa to bezne predava - ja som to nikde nevidel - myslim to klasicke ploske USB na to iste klasicke ploske USB
Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
Re: Aplikácia na maskovanie usb portu ako USB Mass storage
23.01.2010 | 19:02
myslim ze sa musi niekde predavat, ja som sice oba ktore mam dostal k hw ( kratky k chladicu k notebooku, dlhy k satelitu ktory je v podstate Y - 3 konektory USB, jeden do adaptera kedze sat asi nenapaja to usb )
23.01.2010 | 18:39
WlaSaTyNávštevník
Nejedna sa o aplikaciu, ale o ovladac g_file_storage ale jeho pouzitie je podmienene HW radicom USB ktory musi podporovat aby pocitac bol aj master a aj slave.
A v tom je kamen urazu. Ale za pokus to stoji, nie?
23.01.2010 | 19:02
diky za info... teraz uz len ako zistim ci to radic na doske podporuje
24.01.2010 | 12:06
WlaSaTyNávštevník
Prepojis to kablom a nacitas dany ovladac s korektnymi parametrami. Disk ktory budes zdielat musi byt ale odpojeny aby do neho naraz nezapisovali dva "pocitace".
A ak to nepojde, tak pozres vystup z dmesg.
PS.: kolko vobec stoji v dnesnej dobe taka redukcia? Ja sa po nejakej takej snazim poobzerat uz dlho, ale furt ich maju cenovo nadhodnotene.
25.01.2010 | 21:10
WlaSaTyNávštevník
Uz som nasiel, roline.sk za cenu do 3Eur. Este sa tam niekedy dostat. Zaujimalo ma ze co mi povie PDA ked k nemu pripojim subor z pocitaca sluziaci namiesto disku. Opacne (linuxove PDA) sa tymto sposobom v pohode pripoji a vyexportuje mi kartu.
25.01.2010 | 22:51
petojuNávštevník
Ak sa nemylim, tak je ti taka spojka nanic. Stale potrebujes USB kabel (velky) samec- (velky) samec, ktory niekedy davno, ked som sa po tom pozeral, stal aj 4x tolko.
25.01.2010 | 23:04
WlaSaTyNávštevník
Hmmm,
na spojenie dvoch pocitacov ano. Ale kabel s dvoma samcami stoji velmi podobne len ho tam maju medzi kablami a nie medzi redukciami. Som zabudol ze som sa zamyslal nad pripojenim niecoho ako klavesnica do toho PDA a zabudol som ze to nie je tento pripad.
V dnesnej dobe je uz tolko USB picsetov ze ma zaraza absencia ovladacov typu gadget v tych zevrajmajoritnych OS. Sranda je ze napriklad g_ether je kompatibilny s RNDIS, len je treba podhodit korektny *.inf. Ovladac je uz v standardnej dodavke.
PS.: Zaujimala by ma penetracia tych zevrajmajoritnych OS medzi _vsetkymi pocitacmi, vratane sietovej topologie, roznych konvertorov, televizorov, monitorovacich a logovacich masin, robotiky a podobne. Uz pred rokmi ich uzivatelia nevedeli o tom ze su v mensine a dost z nich vlastnilo doma viac linuxov ako inych OS.
26.01.2010 | 13:24
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
A v tom je kamen urazu. Ale za pokus to stoji, nie?
A ak to nepojde, tak pozres vystup z dmesg.
PS.: kolko vobec stoji v dnesnej dobe taka redukcia? Ja sa po nejakej takej snazim poobzerat uz dlho, ale furt ich maju cenovo nadhodnotene.
na spojenie dvoch pocitacov ano. Ale kabel s dvoma samcami stoji velmi podobne len ho tam maju medzi kablami a nie medzi redukciami. Som zabudol ze som sa zamyslal nad pripojenim niecoho ako klavesnica do toho PDA a zabudol som ze to nie je tento pripad.
V dnesnej dobe je uz tolko USB picsetov ze ma zaraza absencia ovladacov typu gadget v tych zevrajmajoritnych OS. Sranda je ze napriklad g_ether je kompatibilny s RNDIS, len je treba podhodit korektny *.inf. Ovladac je uz v standardnej dodavke.
PS.: Zaujimala by ma penetracia tych zevrajmajoritnych OS medzi _vsetkymi pocitacmi, vratane sietovej topologie, roznych konvertorov, televizorov, monitorovacich a logovacich masin, robotiky a podobne. Uz pred rokmi ich uzivatelia nevedeli o tom ze su v mensine a dost z nich vlastnilo doma viac linuxov ako inych OS.