Caute dnes som si znovu nainstaloval Minta 8 a mam mensi problem. Ked zaznie daky zvuk tak mi puka v reprakoch. nevie mi niekto pomoct? a druhy problem sa tyka upravy grubu po grafickej a textovej stranke. kde sa skryvaju konf. subory? resp. akym programom sa to da upravit? dik
Prečo platiť za Windows keď viac ako 90% sw ide aj na linuxe a k tomu máte extra rýchly, aktuálny systém bez vírusov, bez nutnosti defragmentácie a iných hávedí :)
2) hmmm:
$ ls -lrtd /boot/grub/*cfg
-r--r--r-- 1 root root 4335 2010-02-05 22:29 /boot/grub/grub.cfg
$ head /boot/grub/grub.cfg
#
# DO NOT EDIT THIS FILE
#
# It is automatically generated by /usr/sbin/grub-mkconfig using templates
# from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub
#
### BEGIN /etc/grub.d/00_header ###
if [ -s $prefix/grubenv ]; then
load_env
$ grep -v "^\#" /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=2
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=false
GRUB_TIMEOUT="6"
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="nosplash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
GRUB_TERMINAL=console
$
Ale ako tie konfiguraky zmenis, to ja neviem.
GRUB_DEFAULT=0 # polozka, kt. je oznacena ako predvolena (teda 3 oznacuje 2. polozku); dalej sa tam da vopachat volba "saved", nastavy defaultne poslednu spustenu polozku a este by sa tam mal dat priradit nazov daneho spustaca, ale to som este neskusal.
#GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 # ked odkomentujes a das GRUB_TIMEOUT=0, tak sa nezobrazi menu
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true # v skrytom mode skryje aj odpocitavanie
GRUB_TIMEOUT=1 # klasicky timeout pri vybere jadra
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian` # nemam pary co robi tot
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" #ani toto
GRUB_CMDLINE_LINUX="" #ani toto
Inac mi ten novy grub pekne nervy zerie, nie len pre to ze casy upravovania menu.lst po kazdom upgrade jadra su prec, ale aj preto, ze mu to akosi dlho trva: po odentrovani systemu musim cakat asi 3 sekundy kym to menu raci zmiznut a az potom nabehuje system. Len si nie som isty, ci to robi aj pri zavadzani widowsu...