openSUSE 11.2
nainstaloval som si Stellarium a po spusteni mi nepracuje spravne grafika: jednak mi polku oblohy vykresluje len pas v jednej farbe a jednak, ak si v menu otvorim nejake nove okno s podrobnejsim setupom mi ho zle vykresli, vid tento obrazok a
druha otazka sa tyka toho, ze som zistil, ze po tom co som si zhodil window$ 7 a dal openSuse ked otvorim nejaky program, tak velmi dlho komp pracuje nez sa program otvori- napr aj ked si otvorim obycajnu Mozillu, dakedy aj 10-15 sec mozno to niekde upravit,
dakujem,
lama ;)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
neviem ci som to zistil spravne, ale co sa tyka display info: Vendor: Intel Corporation; Model: 965 GM; Driver: intel aky ovladac na to mam, netusim. zformatoval som HDDs win7, a nainstaloval z DVD komplet nove openSUSE 11.2, a to chybne zobrazovanie stellaria mi robi odvtedy co som si ho nainstaloval a prvykrat spustil
Inak Intel mal dva Linuxove ovladace ktore sa spojili do jedneho. Teda ak vynechame i740.
myslis, ze stellarium ma velke 3d naroky? co myslis tym "onboard"? ..neviem, ci som to pochopil spravne, ale pouzivam notebook. chcem sa opat vratit k openSuse, len mi prekazaju take prkotiny ako je napriklad tato s tym stellariom, ked ho inak hodne vyuzivam (ale bohuzial na svojom kompe ked som to skusil, nejde)...
a napriklad mi tiez pod opensuse nejdu prehrad videa vo formate matroska...otazka k tomuto> musia sa v linuxe tiez nainstalovat (podobne ako vo win) kodeky na spravne prehravanie roznych video formatov (matroska, divx) alebo netreba? lebo pod vin ked pouzivam VLAN player ziadne kodeky nestahujem.
diky za odp.