Linux Router
Cital som o tom vela na internete ze je to mozne, ale chcel by som vediet ci sa mi to oplati robit ci to stoji za ten cas a namahu a ake to ma vyhody oproti komercnym routrom(2routre z obchodu a jeden starsi PC mam doma takze o cenu mi neide).
Taktisto by ma zaujimalo ci by sa tomu routru dala priradit nejaka vlastnost ako antivirus, aby to nieco odfiltroval, a ci by potom ten komp vedel fungovat aj ako ftp server - mam doma externy HDD a nanho si vsetci ukladame vecsie subory a prenasanie je dost otravne, ale to uz asi chcem vela ;)
Dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
To si budes musiet zodpovedat sam. Zalezi od pozadovaneho vykonu. To starsie pc o ktorom pises a predpokladam ze ho chces pouzit ako router moze mat dost velku spotrebu. Na domace pouzitie by ti kludne mohol stacit "router z obchodu" s openwrt a usb portom na pripojenie hdd. Samozrejme take riesenie bude vykonovo, ale na druhu stranu aj prikonovo, uplne inde ako stare pc.
No mna nato priviedla hlavne myslienka ze by som natom spustil nejaky lokalny antivirak... mama so setrou vkuse do mesiaca dajak zavyruju kompy a to aj cez vsetky antiviraky firewally a neviem co este nechapem ako to robia... Takze pokial by to bolo schopne vyradit vyrusi tak by mi ta spotreba zato aj stala...
PS.: Nevravim ze by router z obchodu s alternativnym firmware nedokazal spustat antivirovu kontrolu nad stahovanou postou a subormi z internetu, ale asi by to dokazalo spomalit linku.