Zdravím. Ako je možné že sa mi niekedy sám zapne PC? Vypnem ho, napočítam asi do 10 a z úplne vypnutého stavu sa sám zapne. Vypnem ho a spraví to znova. A asi až tak na 2-3x sa mi ho podarí vypnúť a už je ticho. Ale spraví mi to tak možno raz do týždňa. A včera večer som ho vypol a hneď ako "cvakli" disky a zaparkovali hlavy tak do sekundy sa znova sám zapol. Pozrel som BIOS a tam mám všetko vypnuté tak nerozumiem prečo sa sám zobúdza. Skúsil som aj iný zdroj a robí aj stým. Čo by stým mohlo byť?
http://necyklopedia.wikia.com/wiki/Linux
Mám presne
AMD Athlon64 3200+, 2GB RAM DDR400, ATI X1650 512MB, HDD 250+160+160GB
Ale myslím že výkonom to nebude. Teraz si spomínam že mi to môže robiť asi odvtedy čo som flashol BIOS.
aka je to doska?
MSI K8T Neo soc-754
a tie srandy čo myslíš sú všetky vypnute. Aj časovač "samozobudenia" a aj tie podobne veci ako štart po výpadku napájania a tak.Ty si vylucil obe moznosti, takze netusim co dalej ... =(
Skúsim tam vymeniť tú baterku a potom budeme múdrejší :)
Ak by si to chcel riešiť hlbšie, signál je na pine A19 pinout PCI
Ale keď som mal ešte starý BIOS tak mi to nerobilo. Flashol som nový a o taký asi mesiac to spravilo prvý krát. Starý BIOS sa mi nejako podarilo "odpáliť" a potom som už len celý deň kriesil "mŕtvu" dosku čo vôbec nereagovala. Sám neviem akým zázrakom som ju vzkriesil ale už ide :) ...napadlo ma že či to nemôže byť aj tým