Viacero operačných systémov
chcel by som sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s viac ako dual bootom - napr. trial boot. Mám dual boot - používam Ubuntu 9.10 a musím mať aj okná kvôli niektorým špecifickým programom. Ale chcel by som tam šupnúť aj tretí OS, napr. Sabayon alebo iné distro linuxu (na hranie a skúšanie), ale mám slabú grafiku a cez virtualbox mi to neskutočne zaťaží systém a nedá sa robiť ani v jednom ani v druhom. A hlavne by som to chcel otestovať na svojom hardvéri, pretože som zistil, že live-CD a nainštalovaný systém nie je to isté. A ešte by som sa chcel opýtať, či tam netreba nejaké špecifické nastavenia....napr. či tam netreba konkrétne nastavovať primárne a logické partície. Ak by to bolo zložitejšie ako si myslím , tak by som uvítal aj menší návod. Skúšal som si raz dať tretí - Toorox, ale s tým som mal neskutočné problémy a rozhodil som si celý systém - mal chyby už v inštalácii a okrem toho neskutočne mrzol, dokonca až tak, že som musel vyberať baterku z ntb - a mimo iného som si nechtiac zmazal celé ubuntu :D. Chcel by som počuť Váš názor.
Ďakujem
A ešte keby náhodou bolo treba, tak tu je HW: Asus F5RL , Procesor Intel Pentium Dual Core T2390 (1.86GHz), Ram 3GB DDR II, integrovaná grafická karta ATI Radeon X1100 128MB, hdd 320GB + 1TB ext., sieťová karta 10/100 Mb modem 56k WiFi 802.11g
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
A ked to budem instalovat, tak v tomto poradi - Windows, Sabayon, Ubuntu... disk rozdelim na x gb pre windows, x gb pre sabayon root/home, x gb pre Ubuntu root/home, swap staci len jeden nie? a zvysok ponecham ako univerzal na ntfs pre pristup zo vsetkych troch OS... len sa bojim jednej veci - ked som instaloval ten Toorox, tak mi tam vyhadzovalo nejake chyby ohladom primarnej/logickej particie a nakoniec som nim vlastne preinstaloval ubuntu, ale instaloval som ho medzi dva nainstalovane OS s plnym vyuzitim disku - myslel som, ze to nejak odkrojim z volneho priestru univerzalu...mozno prave preto sa to tam kazilo. Teraz vsak idem formatnut cely disk. Tak sa chcem spytat, ci tie particie musia byt rozdelene v nejakom konkretnom poradi.
Ked povypinam vsetky procesy, tak to ide trochu sviznejsie (teda hlavne,ked vypnem chrome - okolo 50% cpu).
Ale tak ci tak chcem skusit tri OS...hlavne chcem porovnat ubuntu s niecim inym na tom istom HW.
osobne by som zacal s instalaciu od najhlupejsich DOS → WINDOWS → LINUX → a ako vynimku na koniec UBUNTU, kvoli tomu ze (aspon ked bol grub1) malo asi najlepsiu autodetekciu inych OS
Ešte raz DÍK! :)
a system by ti to rozhodit nemalo, jedine ze by si pouzival systemove sluzby z jedneho protredia v druhom - to by mohlo sposobit opticku inkompatibilitu
aj ked pri *buntu clovek nikdy nevie ktora aktualizacie zhodi X-server :-DDD