ASUS WL-600g
/var/harddisk/asus/etc/cron.5mins
/var/harddisk/asus/etc/cron.hourly
/var/harddisk/asus/etc/cron.daily
/var/harddisk/asus/etc/cron.weekly
/var/harddisk/asus/etc/cron.monthly
Do zložky cron.5mins som nakopíroval script a má atribúty 755. Ak napíšem príkaz ps, tak vidím že Cron beží alebo lepšie povedané, že tam je. Bohužiaľ to nefunguje. Cron ten script nespúšťa. Script mi manuálne ide spustiť bez problémov.
Vie mi niekto poradiť ako to mám riešiť ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Teda ak ano, tak by som poprosil jeho meno, aby ludia vedeli komu sa maju vyhnut.
Standardny firmware pre Asus routre ma v sebe polozku "konfigurovat DDNS". Myslim ze dvojako kodonca. Jeden ponuka normalne asus pre svojich zakaznikov ako svoju sluzbu a druhy zas funguje cez klasicky NOIP. Takze nevidim dovod to pchat niekam do kronu, pokial si teda omylom nevymenil firmrare za alternativne ku ktoremu si si nepotreboval precitat prirucku.
No, pripada mi to ako keby si sa snazil skrabat lavou rukou za pravym uchom. Co chces aby ti fungovalo vobec?
Jednoducho chcem aby som sa mohol dostať odkiaľkolvek do siete doma. Samozrejme bez použitia statickej verejnej IP.
Podla toho co stvaras, tak mas satelit pristupny z vonku na jednej verejnej IPcke, potom mas pracovnu stanicu pristupnu z vonku na druhej IPcke. A k tomu sa este nieco mozno najde na dalsich verejnych IPckach. Ze?
Alebo, ak sa mylim. Aky velky problem by bol zacat pouzivat DynaDNS (NO-IP) a nehat jednu verejnu IPcku pre router aj s hostname a podla potreby si presmerovat jednotlive TCP porty na jednotlive masiny? Nepredpokladam zeby si pouzival freedns.afraid.org koli tomu, aby si pokryl potreby malej komunitnej siete aj semail servrom. Ak totizto mas IPku z dynamickeho rozsahu, tak Ti postu automaticky budu zahadzovat a pre ten pripad je lepsie rovno pouzit sluzby poskytovatela.
No, ale ak ta sluzba freedns.afraid.org nuti platit za viacere verejne IPky, tak mas moju gratulaciu.
PS.: z toho cronu to z najvecsiou pravdepodobnostou nejde lebo nemas nastavenu premennu PATH a netrafi to teda na jednotlive prikazy. teda, wget.