Rozlisenie v debiane 5.0.4
mam problem zmenit rozlisenie v Debiane, najnovsia verzia 5.0.4.
s Debianom celkom zacinam, grafixku kartu mam intel GMA4500MHD, rozlisenie mam prednastavene 1024x768, ja potrebujem 1366x768. Neviem si dat rady, googlil som, prehladal som tu forum. Nasiel som vsade iba rady ohladom upravy suboru xorg.conf, skusal som to aj tak, v nstaveni ale nemam rozlisenie ziadne na vyber. po zadani prikazu xrandr tak isto maximalne rozlisenie 1024x768. Poprosim vas o nejaku radu, dakujem vopred.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ale urcite aj tu na fore najes navod ako na to
ak nie tak urcite poradi ujo google
kukni sem INSTALACIA DEBIANU je tam cast video card a navod ako naisntalovat najnovsi ovladac
BTW stabilna verzia debianu podla mna nie je najvhodnejsia pre desktop/notebook - kedze vacsina balikov je zastarala, podla mna skor testing alebo unstable mozno aj experimental (to skor nie)
len este otazka trochu OT, preco nieje debian vhodnz pre desktop/laptop? Co som sa docital na roynzch forach uyivatelia si ho chvalia aj na normalnzch osobnzch pc, nie len ako distribucia pre servery..
vacsina tych uzivatelov pouziva TESTING - SQUEEZE alebo UNSTABLE - SIDa odvazlivci/testeri EXPERIMENTAL
kedze v lennym su len 100% vyladene baliky, tak byvaju aj rok dva stare, co sa ta dotkne najme pri ovladacoch alebo napriklad pidgine (kvoli zmenam v protokoloch ktore pouziva sa musi menit aj pidgin)
ja na desktope pouzivam testing (ani ten nie je zrovna najaktualnejsi) ale ten desktop je starsi
na notebooku som mal distribuciu SIDUX (odvodenina od unstabele debianu) tam uz su uplne aktualne balicky (sa mi zda ze aj aktualnejsie kao v ubuntu)