otázky na freenet (boardy, zverejnovanie web stranok)
1. Nainštaloval som si Frost kvôli diskusiam, forums alebo boards či ako sa to tam volá... Ked ho spustím tak postupne sa tam objavujú príspevky a thready. Ale nie je toho až tak veľa... Takže moja otázka že toto je všetko na freenete? Ked chcem otvoriť nejakú tému, tak to dám tam?
2. Teda písalo sa tam aj o FMS boarde. To si akože tiež nainštalujem niečo dalšie, a tam bude tých for viacej?
3. freemail - tak na tom som pohorel - ten ich šialený syntax.. teda teda rozbehal som si to, nastavil klienta, viem posielať maily, ale ked ho pošlem sám sebe (nikoho iného tam nepoznám :) ) tak sa mi nevráti...
4. Uploadovanie web stranok - to som neskušal, lebo mi následne nie je jasné ako dať vedieť svetu, že daná stránka existuje. Viem že je tam kopa indexov, tam by som si ju dal zaradiť, ale podmienky sú že bud človek musí mať na stránke akýsi obrázok, alebo to musí postnuť (nejako)cez fms - to by som ešte preskúmal...
5 Zdielané súbory (cez frost) - tak tých je tam máličko, hlavný spôsob zdieľania je aký? Dohodnúť sa s niekym v nejakom fore?
No tak toľko som si zatiaľ spomenul... normálne teraz váham či ma zmysel investovať čas týmto smerom... takže uvítam akékoľvek reakcie...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Mam ale skusenosti len s Frostom. FMS som este neskusal. Kedysi som este testoval fuqid, ale rychlo som sa vratil ku frostu, ktory mi dokonale vyhovuje. Stranku som este tiez neskusal publishnut.
Viac o tom velmi neviem poradit, v podstate okrem citania diskusii je moja cinnost prevadzkovanie asi poltucta opennet nodov pre ludi, ktori to potrebuju. U nas je este stav slobody celkom prijatelny, co sa zial neda povedat o diktaturach typu cina, severna korea, nemecko, britania alebo usa.
Tu je aj prednaska, co som mal na tuto temu pred par rokmi: http://www.bwpow.eu/bezadis3/
Teda ked som si frost spustil, tak sa mi tam v priebehu 2-3 hodin objavilo cca 100 príspevkov v nejakých 20 threadoch. To čo sa tam javí ako thread je board?
A žiaden thread nebol o možnosti sťahovania niečoho...
A ešte jedna dosť zásadná otázka, ja nemôžem mať freenet spustený 24/7 (nemám PC nonstop spustené), skôr to vidím tak 3-4 hodiny denne - má to zmysel?
prednášku si pozriem (neskôr)