Clovek infikovany pocitacovym virusom
Nadriadeni chcu mat kontrolu nad zamestnancami, na uliciach nas maju pod drobnohladom CCTV, uz ich ani nevnimame a spravame sa akoby tu ani neboli. Nasim zvieratam implantujeme pod kozu cipy, a mozno coskoro ich vnutia aj ludom.
Niektori uz taketo cipy pod kozou maju a mna uz davno napadla blazniva myslienka, co ak by sa takyto cip zaviril skodlivym kodom? Je takato hrozba vobec realna a ake by to mohlo mat dosledky?
Podobnej otazke sa venoval aj technologicky portal GIZMODO, na ktorom sa dnes objavil zaujimavy prispevok.
Tak isto si mozes dat kerku s ciarovym kodom a bude to mat rovnaky ucinok ako ten jeho RFID klinec zarazeny niekam do tela.
Nahram si do RFID cipu nejaku blbost. A co z toho dop***? Tak tam mam ulozeny nejaky kod. Ten si mozem dat precitat RFID citackou a mam kod naspat. .. jedine co z toho je nizkopamatovy bezdratovy modul. To si mozes aj flash-disk strcit do riti, akurat to nebudes mat bezdratove.
Neviem ako chces napr. donutit tu RFID citacku ten kod spustit. Vies aky je vobec problem pustit kod z RAMky na niektorych lacnych MCUs (napr. Harvard_architecture) ? Povedzme ze to dany MCU podporuje.. aj tak preco by mal ten kod spustat? Jako duch svaty tam dopise rutinu ktora bude vsetky precitane kody spustat?
Chce sa mi z toho grcat...
SQL injectionsa dá fúknuť aj cez kérku, ale srandovnejšie je cez rodný list.
Autor toho "proof of concept"-u si asi všimol že na xkcd sa dá aj parazitovať. Už len čakám že OSA začne aplikovať výpalné aj na RFID a čiarové kódy.
PS.: nepoznáte niekto definíciu pojmu virálny marketing?
a co keby som si vytlacil zdrojak nejakeho vyrusu a nosil ho zosebou ? uskodi mi to ????? pomoooooc.
Ja dezinfikujem ofocim, konkretne visnami nakladanymi v 90 percentnom liehu.
Pozdravujem moju staru mamu a jej dobroty :)
... sak by mi prsty na nohach vykrutilo jak psovi chvost
...ale po tých 90%-ách to limonáda určite nebude...
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/201453-prvni-clovek-na-svete-se-nakazil-pocitacovym-virem.html
Nuž, fakt neviem ...
Pozrite sa napríklad na tú tkzv. "kontrolu jedinca" z inej pochmúrnejšej stránky. Viete si vôbec predstaviť, čo by sa diali za hekatomby, keby sa napríklad NEKONTROLOVALI domáci užívatelia MS Windows ??!! Museli by sa izolovať a poprípade strážiť za peniaze daňových poplatníkov a pod.
Ale kdesi som čítal, tento podkožný chip sa dá cracknúť aj sústredeným polarizovaným svetlom z Mesiaca.
Ľudia v tomto už dávno žijeme to čo som spomenul sú len omrvinky... A tie lasery čo majú rusi (čo sa Žirinovský vyhrážal Prahe, že bude horieť, mimochodom, Číňania už horeli, roztopila sa aj oceľ, do hĺbky dvoch metrov horela zem...) a tie družice čo nám lietajú nad hlavami, myslíte si že sú na predpoveď počasia? Prítomnosť, prítomnosť je hrozivá...
Stano Hoferek vraví, že nerád vidí politikov, s tým úplne súhlasím, aj ja by som ich najradšej poslal do nejakého uránového lágru, aby bol z nich aspoň nejaký osoh pre tento nimi tak "deflorovaný" štát.
Ale k téme, dúfam, že sa človeka infikovaného akýmkoľvek škodlivým kódom, ja ani môj syn nedožijeme. Aspoň v blízkej budúcnosti to považujem za úplný nezmysel. Z viacerých dôvodov. Až čas ale ukáže, kde je, alebo ešte len bude pravda, lebo technológie naozaj napredujú rýchlejšie, ako stúpa ľudská dôstojnosť a cit pre zodpovednosť. Ale to už je asi o inom.
ze sa Vam do toho montujem. Ale zamyslel sa niekto nad definiciou zivota? Lebo napriklad pocitacove virusy ako synteticke organizmy tam podla definicie patria.
Su sice nehmatatelne, ale ich posobenie je dokazatelne tak isto ako aj ich zrod. Niektore si dokonca dokazu medzi sebou vymienat efektivne casti kodu a tym padom pozitivne mutovat a zabezpecit si vlastny vyvoj.
Otazka ci maju slobodnu volu je vedlajsia, o nej nepadlo ani slovo. A tou sa teda od zvierat nelisime, rovnako ako napriklad ani homosexualitou, kanibalizmom, vernostou, uplatkarstvom ci pozitkom zo sexu alebo starostlivostou o mladata. Jedine cim sa clovek lisi od zvierat, je dlzka ucenia sa v pomere k celkovemu efektivnemu zivotu. A ta dlzka je tym padom vysoko neefektivna.
a ku nehmatatelnosti virusov alebo celkovo softveru - fakt je nehmatatelny? totiz asi je toto strasna hlupost, no... na CD/DVD jasne vidno, ci sa tam nieco nachadza a keby sme mali dostatocnu citlivost prstov tak by sa aj nahmatal rozdiel. Viem ze hmatat to co ma byt nula a to co ma byt jednotka je divne, no v principe to hmatatelne je...
Inak, skus chytit do dlane pocitacovy vyrus. Potom ho zlikviduj a odmeraj fyzikalne veliciny ktore dokazu ci tam bol alebo nebol. Teraz hovorim o nom, nie o jeho posobeni viditelnom napriklad na ucte za internet alebo elektriku :)
PS.: virus na CDcku. Nechces to porovnat s vytlackom DNA na papier a povedat ze je to vytlaceny clovek? Pocitacovy vyrus je sucastou nehmatatelneho software.
Clovek stvotil vypoctove stroje a v nich stvoril zivot. Tak ako boh stvoril vesmit a v nom stvoril na siedmy den cloveka. My sme pre pocitacove virusy nehmatatelne a tazko dokazatelne entity tak ako je boh pre nas. A vela z nas, vratane mna, na to z vysoka kaslu.