rozbalenie .img suborov
na úvod by som rád poznačil, že som s linuxom úplný začiatočník a teda moje vedomosti ohladne práce s ním su zatial chabé. Preto by som potreboval v tomto konkrétnom prípade pomoc od skusenejšieho uživateľa.
Stiahol som si na svôj disk hru, ktorá je vo formáte .img a neviem ako daný súbor rozbaliť. Prezrel som si zopár tém na fore, ale k riešeniu problému som sa zatial nedostal. Ocením teda vaše rady a nápady. Dakujem :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ľudovo a účelovo povedané:
.IMG je súbor (a druh formátu), ktorý sa najlepšie hodí na takzvané "napálenie na CD alebo DVD disk". Volá sa niekedy aj obraz a predstavuje akúsi digitálnu kópiu originálu. Čiže, keď si si (od niekoho/zo servera) stiahol takýto kompaktný súbor, znamená to, že je potrebné (pre ďalšiu prácu s ním) ho napríklad napáliť na nejaké médium t.j. CD disk alebo DVD disk (podľa jeho veľkosti).
Napíš, aký Linux ( spisovne je "akú linuxovú distribúciu") používaš a podľa toho sa Ti môže napr. doporučiť program na spomínané napalovanie.
alebo ako som vyssie uviedol cez prikaz mount
Starý vtip hovorí, že .IMG súbory sú z Warezu a každý "geek" automaticky premenuje koncovku .IMG na koncovku ISO.
Takže nič nepokazíš, keď si premenuješ koncovku toho Tvojho súboru z .IMG na .ISO. A potom si pozrieš obsahujúce súbory napr. tak, ži si to .ISO primontuješ cez pravé tlačítko tak, ako Ti písal kolega nadomnou.