Problem so spustením aplikácie Grass
potrebujem poradiť s aplikáciou Grass, neviem, či ju niekto z vás pozná. Je to najpoužívanejší geografický informačný systém pod GNU/GPL - čiže správa máp a jednotlivých mapových rastrov.
Keď som si nainštaloval najnovšiu verziu Grass 6.4.0 (staršiu verziu som nenašiel), spustilo mi úvodnú obrazovku aplikácie, kde som si vytvoril nový projekt, takisto nový mapset, spustilo mi spúšťanie aplikácie a zrazu z ničoho nič mi zabilo proces. A stále mi to tak robí. Už som skúšal aj preinštalovať program a nepomohlo, pri distribúcii Ubuntu 9.10 Karmic Kolala a Greenie 6.1 mi to tiež robilo, skúšal som nainštalovať aplikáciu aj cez bin archív pomocou shellu (pretože existuje aj .deb balík). Skúšal som taktiež vytvoriť nový projekt pomocou iných EPSG kódov a inak ako pomocou EPSG kódov neviem vytvoriť nový projekt. Pripájam aj galériu screenshotov
Poraďte prosím, pretože v zimnom semestri budem musieť používať GIS, a nechcem si len kvôli tomu nainštalovať Windows. A iné projekty digitalizácie geografických informačných systémov nie sú také plnohodnotné, to skôr by som si potom skúsil nainštalovať nejakú Win aplikáciu cez Wine
Pozdravujem, majte sa pekne
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pocas toho ako som sa trosku s Grassom bavil nemal som ziaden problem. Tusim som to pouzival na Ubuntu alebo na Arch Linuxe, na to si uz nespominam. Mozno budem problem s pamatou.
ak dobre pamatam-uz to bolo davnejsie, novy mapset som vytvaral tak ze som mu najskor vytvoril adresar.
používam Ubuntu 10.04 Lucid Lynx, vtedy ma odhlásilo, preto mi nenapísalo meno.
V grafickom termináli keď som zvolil location (Slovensko)+ mapset (pôvodný názov PERMANENT) + databázu /home/matej potvrdil som a vypísalo mi v terminály
" /usr/lib/grass64/etc/set_data" complete. Press <enter> to continue.
Potvrdil som ENTER
Vyhodilo mi okno, že Application Error: (gnome-terminal:9339): Gtk-CRI... a keď som dal detaiy, vyhodilo mi log:
(gnome-terminal:9339): Gtk-CRITICAL **: gtk_accel_map_unlock_path: assertion `entry != NULL && entry->lock_count > 0' failed
No such profile "xterm-grass", using default profile
(gnome-terminal:9339): Gtk-CRITICAL **: gtk_accel_map_unlock_path: assertion `entry != NULL && entry->lock_count > 0' failed
No such profile "xterm-grass", using default profile
while executing
"exec -- $env(GISBASE)/etc/grass-xterm-wrapper -name xterm-grass -e $env(GISBASE)/etc/grass-run.sh $env(GISBASE)/etc/set_data"
invoked from within
".frame0.frameNMS.seventh.button invoke"
("uplevel" body line 1)
invoked from within
"uplevel #0 [list $w invoke]"
(procedure "tk::ButtonUp" line 22)
invoked from within
"tk::ButtonUp .frame0.frameNMS.seventh.button"
(command bound to event)
neviem, kde sa mám s týmto obrátiť, rovno na vývojárov?
Ja uz fakt neviem, to iste mi robi pri programe Audio CD Extraktor, ze pri zapnuti ripovania mi vypne celu aplikaciu. Ci je nieco z ovladacmi hardwaru alebo co, ale testoval som hardware a s grafikou by som nemal ziaden problem.
Ja pre istotu vypis z xsessions.errors.log radsej nevkladam, lebo to by bol riaden vypis :-D ale ten bug som tam tiez nasiel, idem si radsej asi nainstalovat Greenie, ten sa mi pacil. Vo forach som sa dozvedel tiez ze viacery s tymto mali problem prave ked si nahodili lucid. Uvidime, kedy vide gnome-terminal 2.30.1?