Fake adresar
chcel by som sa spytat, ci sa da v linuxe namountovat adresar, do ktoreho by aplikacie mohli zapisovat, ale zmeny by sa v nom neuchovali (akoby diera na data). Nieco ako tmpfs, ale nie aby sa data mazali iba pri restartoch, ale aby sa vobec neukladali. Potreboval by som to aby mi niektore aplikacie nezaberali disk svojimi datami... (napr. recordings v MythTv)
Vopred dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Len ako citam o tom /dev/null, tak je to subor.
Dalo by sa to pouzit aj nejakym sposobom ako adresar? Pretoze ja neviem ako sa bude volat vytvoreny subor, ktory chcem "ignorovat". Iba viem v akom adresary bude vytvoreny...
Mozno nejaky skript ktory by kazdy vytvoreny subor presmeroval na /dev/null ?
A odkiaľ vieš, že ten "program" si pri svojom behu nechce občas aj prečítať to, čo zapisal ?
Kazdopadne medzi restartmi programu ked to zmazem, nema s tym problem. A kym neskusim, nebudem vediet ci mu to vadi alebo nie ze tam tie data (v mojom pripade by stacilo aby tam nebol obsah suboru) nema.
Zatial sa mi to nepodarilo spravit...
Mozno viac detailov:
- mythtv nahrava vsetko co pozeram.
- bezi mi to na AAO - netbook s SD kartou ako hdd --> velmi pomaly pristup
- vytvoril som tmpfs ba tie nahravky, ale samozrejem mi to velmi skoro zozerie pamat na to vymedzenu (256 MB). Ale kym to ide tak je to pekne rychle. :-)
- jedine co potrebujem doriesit je ako usetrit miesto pri tom rekordingu. V MythTV sa to vypnut neda :-(
S danou aplikaciu som nikdy nepracoval, ale je dost mozne, ze tie data niekedy v buducnosti potrebuje (dajme tomu ako cache, priebezne zaznamenava pre pretacanie a pod).
Skus sa pohrat s nastavenim danej aplikacie, alebo pridaj zaznam do cronu ako je hore spominane.
Alebo si vytvor skript, ktory spusti danu aplikaciu a po jej ukonceni po nej "poupratuje" a tymto skriptom tuto aplikaciu spustaj...
musel by si cielovy adresar mat namountovany cez sambu.
http://www.samba.org/samba/docs/man/Samba-HOWTO-Collection/VFS.html#fakeperms
v smb.conf daj na zdielacku nieco ako
vfs objects = fake_perms
a potom to namountuj cez loopback do linuxu