Aká maličkosť a predsa poteší :-)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Možno som to tu nemusel tak vyblafnúť, ale asi ma dosť potešilo, že mi to funguje...
Xfce je velmi zaujimave prostredie, teraz sa kusocek s nim hram, lebo mam v rukach trosku starsi laptop, na ktory je Gnome trochu vela (sudiac podla VirtualBoxu). Vela ludi sice tvrdi, ze co sa tyka rychlosti je Ubuntu a Xubuntu na rovnakej urovni, ale ked trojrocny laptop s Xubuntu bootuje rychlejsie ako polrocny laptop s Ubuntu... Nehovoriac o tom, ze som oba systemy testoval vo VB a musim povedat, ze Xubuntu bolo o dost sviznejsie.
Mozno raz aj ja zacnem pouzivat Xfce... Zavisi od toho, ako bude nasledovat vyvoj Gnome.
Je to asi tak, aj keď .buntu má slušnú podporu hardware. Ináč neviem kto sú tí "veľa ľudí", ale naozaj to nieje pravda. Dokonca tu niekto spomínal, že keď sa nainštaluje Xfce na Ubuntu, nedosiahne sa tým ten efekt, a že treba si nahodiť Xubuntu, ak chceme svižnejší systém. Ja som už asi úplne prepadol Xfce :-) Čítal som niekde komentár, kde dotyčný písal, že v Xfce sa cíti ako bez rúk, ale zjavne to tak nieje, všetko je po ruke a myši sa skoro ani nechytím. Ale asi by si bol prekvapený, keby si nahodil iný systém z Xfce napríklad Debian... Xubuntu už ani zďaleka nieje to odľahčené Xfce, ale pripomína až priveľmi GNOME. S čerstvo nainštalovaným Xubuntu to máš okolo 3 GB, v Debiane to mám teraz po nainštalovaní software 1,6 GB, a to tam mám OpenOffice, Gimp a Firefox aj zaťaženie RAM je výrazne ľahšie kým v Xubuntu som mal nie raz úplne vyťaženú 1GB RAM v Debiane mám swapku asi na dve veci... Ináč ten vývoj GUI je podľa mňa zaujímavý asi všeobecne. Aj KDE aj keď KDE4 som dlho nemusel. Aj nové GNOME je dosť zaujímavé, a také tie spory že čo je lepšie už nemusím. Dokonca si myslím, že veľa užívateľov si vyberá prostredie podľa atmosféry ktorú v ňom cítia (vrátane mňa) a možno si to ani nevšimli :-) a keď už som pritom, v KDE3.5 je čosi magické...
To s tym, ze zabera kusok viac je pravda - a to je dokonca Xubuntu bez OOo v defaultnej vybave, co je dost skoda, lebo AbiWord a Gnumeric su sice pre mna dostatocne aplikacie, ale chyba mi tam nejaky prezentacny SW. Cloud zatial velmi nemusim, u nas na Slovensku su stale miesta, kde nie je mozne zaviest rychle a stabilne pripojenie na net, cize niekedy je potreba prezentacie off-line.
Co sa tyka GUI, mne zatial Gnome poskytuje vsetko co potrebujem, nic mi v nom nechyba a nema nic prebytocne, co by ho robilo az prilis robustnym. Ak sa vsak v buducnosti pritrafi vo vyvoji nieco, co by ho urobilo pre mna nevyhovujucim, Xfce bude jasna volba. Mam vsak rad Ubuntu, pretoze ma stabilnu podporu so strany Canoniclu. Debian ma sice siroku komunitnu zakladnu, ale trebars takym Ubuntu repozitarom sa maloktore vyrovnaju. Z tohto dovodu by bolo Xubuntu pre mna to prave, ak by som chcel prejst na Xfce.
Ozaj, a SVK ako hrali, nevidel som zápas..
som fakt mimo , ako sa ti to podarilo , co tak to opisat aspon trosku ostatnim UZIVATELOM , ... lebo tato informacia nema ziadnu cenu . vyznam .... To je ako keby som napisal , ... mam Linux ale nemam PC .... zbytocne si sem hodil taku somarinu ...
Ale sľubujem, že to dám do databázy znalostí. Zatiaľ som to nedal preto, lebo sa viem pripojiť len pod rootom (čo mne teda vôbec nevadí), takže skúsim ešte gúgliť. A keď nenájdem nič rozumné, tak to tam dám aj tak a požiadam ostatných aby do doplnili aj o toto riešenie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Huawei_E220
ahttp://en.wikipedia.org/wiki/Wvdial
kedze huawaja nemam :)
http://tuxmobil.org/linux_on_laptops_with_umts_cards.html