DVD ripping
potreboval by som ripnut par filmov na DVD. A hladam nejaky sikovny a jednoduchy programik. Skusal som nasledovne AcidRip, DVD::Rip, Thoggen, VLC a ogmrip.
Moje poziadavky su nasledovne:
- moznost ripnut jednotlive tituly, jednotlive kapitoly mozu byt vyhoda
- moznost vybrat zvukovu stopu, viac stop zase vyhoda
- moznost nejako regulovat velkost videa (but zmena bitrate, rozlisenia, ci kvality vyjadrenej v relativnych cislach; najlepsia by vsak bola moznost nastavit velkost vysledneho suboru, pricom bitrate a pod. by si program vyratal sam)
- podpora viacerych kontajnerov (OGG, Matroska, AVI, MPEG minimalne)
- schopnost ripnut (kvalitne) slovenske alebo ceske titulky vo zvlast subore (viac naraz opat vyhoda)
Idealny s tych, co som skusal je ogmrip, az na jeden problem - tie titulky. Ak som spravne pochopil, titulky sa ripuju pomocou technologie ORC. A ako uz si asi domyslate, tu vyvstava problem, pretoze slovensky jazyk (ci cesky) je na tom fakt biedne a vysledne titulky su takmer nepouzitelne. Nehovoriac o tom, ze pri OGG kontajneri (a zrejme aj pri Matroske) mi to aj tak neripne do plaintextoveho suboru, cize nejake moznosti editacie su mizive. Ako tento problem riesite vy? (ak si sem tam nieco ripnete?)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Este ak tak toto... Ak by sa to niekomu chcelo.
Aspon som si zacal viac vazit pracu tych, co pracuju na titulkoch k filmom.
Ak ano, ako potom titulky pripadne upravit? Pretoze pri slovencine alebo cestine su viac-menej nepouzitelne.
Myslel som titulky v pôvodnom obrázkovom formáte, teda tie čo už nemá zmysel opravovať keďže sú od výroby korektné. Aspoň obvykle.
Ak by ich bolo treba opravovať, tak je len pochopiteľné že ich nejaký subtitle ripper neprevedie do korektného formátu.
Skvele - toto by bola druha alternativa. Trosku sa v tom este povrtam...
Avidemux má funkciu na prevod titulkov z VOB to SRT. Len sa bude nutné s tým trochu pohrať.
Ale je pravda že postaršie stolné prehrávače také niečo nemusia pochopiť. Nuž, ale, nakoľko prichádza do úvahy formát MKV, tak tento problém môžeme vylúčiť. Veď tie staré stolné prehrávače čo nerozumejú VOB titulkom mimo obyčajného DVD nepochopia ani MKV.
http://en.flossmanuals.net/Avidemux/ExtractingDVDSubtitles
Možno to stojí za pokus, ale mne nie. Ja avidemux nepoužívam a obvykle ani titulky.
Tiez dokaze dost veci, len neviem co vsetko ...
http://dvdshrink.sourceforge.net/
je to pre linux a ide to slušne