Zrýchlenie systemu s KDE 4
studeny start trva nieco cez 80 s,
start z hibernacie asi 40 s
priemerny top je: 0.3
system je 64bit, mam nainstalovany prelink aj preload, pamat je asi 1 GB zabraty z 2... procak je vojjadrovy...
pouzivam aj bleachbit a sweeper.
dakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
dalej mozes vypnut compositing kwinu a pouzit nejaku odlahcenu temu
moje statistiky(C2D P8400/4GB ram/arch 64bit s kde(s kdemod som mal prakticky rovnake statistiky)):
studeny start: 55s z grubu do pouzitelnosti systemu
top average je medzi 0.05-0.2
ram po zapnuti 350mb pri par programoch(FF,kopete,konzola...) a beznom pouzivani do 500mb
cize dost drasticke rozdiely
nepouzivam prelink ani preload
Preload zrychluje veci tym ze predcitava do pamate software cim setri cas pri samotnom spustani softwaru.
Ak preload zacne ,,preloadovat" veci ako openoffice, firefox, gimp tak to dost spomali boot ale zase velmi zrychli pracu...
Prelink urcite nechaj, ten zrychli pracu podstatne, len si to hod do cron-u na bckground a daily mod popr ak uz mas vsetko ponastavovane tak to hod na spustenie len raz za mesiac.
Dalsi dobry napad je skompilovat si kernel bez pouzitia zbytocnych modulov resp nahadzat vsetko nepotrebne do modulov a potom delaynut samotny start modulov na zaciatku..
okey ten preload vypnem, nemopuk vypnuty.
inak grawp alebo ako sa volas... (sry), ako to mam dat do cronu? tomu nechapem. co tym ziskam?
dalej mam problem pri boote, ked sa mi nacitavaa fbsplash a vyzve ma aby som definoval cestu k swapu co mam, neviem preco sa ma to pyta... pomozete mi ?
ten boot som uz vyriesil.
Pozri si toto napriklad:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Bootchart
V home PC je to zbytocne ak teda nie si greenpissak resp nemas strasne ucty za elektrinu (hoci to moze setrit HW, tak ci tak to prezije zivot bezneho PC ~3-5rokov).
Ak ale chces ist ozaj po rychlost + setrit baterku skus xfce, fluxbox,awesome. Tieto nezeru ani 50MB RAM a temer nic z baterky + su velmi rychle pokial nespustaju nejake appy pisane primarne pre kde (qt) / gnome (gtk)...