Kernel boot error--- ako napravit?
pise ze neexistuje rootovska particia- cize /dev/sda7.
nasledne ma hodi do opravneho shell a ja neviem co dalej. skusal som spustit system cez fallback kernel ale nic. vie mi niektoí pomoct?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Alebo skús kuknúť ten súbor na livecd čo si spomenul a poprípade nahraď ním ten "tuningovaný" :-)
keď niečo meníš a nerozumieš tomu, tak si rob zálohy súborov ktoré meníš. Dosť často je vhodné odzálohovať celý /etc v ktorom je väčšina systémových konfigurákov (keby sa náhodou človek uklikol v klikátku a nevedel ktorý konfigurák to bude alebo bol). A dosť často aj /boot .
Ale, poďľa google, prvého linku by malo stačiť spustiť pregenerovanie daného konfigu, vygenerovanie initrd.gz a zavesenie do boot managera.
Vieš ako spustiť chroot z LiveCD na tvoj harddisk?
PS.: ten initrd obsahuje ovládače ktoré niesú v kerneli, takže by malo staćiť zostaviť konfigurák a pomocou neho potom ten minimálny set ovládačov v initrd.
Ak áno, tak začneme tým že si v LiveCD pozrieš ktorý to bol disk, a prepneš sa naň pomocou príkazu chroot ktorému zadáš parameter ktorý je plný názov prípojného bodu toho disku. Tak sa prepneš v tom jednom termináli do pôvodného systému. Ak tam budeš, tak zvykne byť vhodné pripojiť proc, dev a sys.
Keď to budeš mať, tak sú dve možnosti. Buď vrátiš naspeť tie riadky čo si zmazal, alebo znovu pregeneruješ ten súbor.
Ak by si mal nejaký problém, napríklad s tými troma linkami, tak napíš.
mount /dev/sda7 /mnt
mount /dev /mnt/dev -o bind
mount proc /mnt/proc -t proc
mount sys /mnt/sys -t sysfs
chroot /mnt
mount -a
pacman -U /var/cache/pacman/pkg/kernel26-2.6.35.4-1-x86_64.pkg.tar.xz
reboot
staci trosku googlit: Archlinux Kernel Panics
Dodatocne, som len reagoval na tu jeho poznamku ze ho tu nikto nechape. Arch wiki nema az tak vela stranok kde by sa riesil Kernel.
Stavím sa že to ajtak celé preinštaloval, ak s tým vôbec niečo spravil. Čo myslíš?
Na zaklade toho ako riesil problem a co napisal v poslednom poste by som predpokladal ze sa nato ....
Taktiez mam pocit ze aby napravil kernel tak by musel k partizanovym krokom pridat upravu mkinitcpio.conf resp.
pacman -U /var/cache/pacman/pkg/mkinitcpio-0*.pkg.tar.xz
na zaklade dalsieho jeho postu z 28.8 predpokladam ze to zvladol
pacman -U /var/cache/pacman/pkg/mkinitcpio-0*.pkg.tar.xz
by ti pravdepodobne vobec nepomohlo lebo default configuraciu by ti to nahralo ako/etc/mkinitcpio.conf.pacnew
a musel by si si svoj konfig bud novym prepisat alebo ho aj tak editnut a opravit tak ako som to potom aj dodal.