maximalne sialena myslienka na mazanie virusov z usb kluca
teda nieco typu "vlozili ste usb kluc obsahujuci autorun.inf, s velkou pravdepodobnostou ide o virus. vymazat?"
je to len napad, a asi fakt sialeny... otazka vsak vyznieva:
1) bolo by to nejako technicky mozne?
2) bolo by mozne vyhodit aj subor na ktory ten autorun odkazuje?
3) co okrem virusov moze pouzivat autorun.inf na USB klucoch?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
nepreháňaj to s tým, lebo Ťa ešte zamestnajú v Microsofte. Presne tento spôsob bol použitý v MS10-046.
ked mi niekto donesie usb kluc, tak vacsinou jednoducho otvorim ten autorun v nejakom tom gedite, precitam si na co to odkazuje a vyhodim rucne autorun aj s cielom, teda pokial samozrejme vidim ze ide o nejaku potvoru :) no a napadlo ma to nejako zjednodusit :)
Tak napríklad môj Kingston kľúč obsahoval nejaký program, kvázi správca súborov na kľúči, ktorý sa automaticky spúšťal pomocou autorunu. A nebol to vírus!
Ale viem si predstaviť, že pomocou autorunu sa ti napr. spustí nejaké menu s portable aplikáciami ;-)
Autorun.inf bol jeden z zlých krokov, rovnako ako aj napríklad wmf, asf alebo shortcut.
Mimochodom, ak sú vo firme povolené USB, tak by som zrušil možnosť "nie, neskenovať".
"ten antivirus som vypla lebo sa to tam otacalo a znervoznovalo ma to ked som pisala vo worde" - jedna tetka z uradu...
Z niektorých vecí nemôžeme viniť užívateľov.
Ty máš niečo spoločné s MS Windows PC alebo jeho sieťou ?
Nevidím totiž žiadny súvis "šialenej myšlienky" MS vírusu založeného na autorun.inf s Linuxom (OS). Pokiaľ potrebuješ nejakú pomoc s ošetrením kompov v MS windows, napíš nám to priamo a bez "šialených myšlienok".
A už vôbec nechápem ten "skok" k " tetke" ktorá vypla akýsi pomyselný AV program ...
ten skok bol ku firemnemu prostrediu ako jedna cast konverzacie s inym clovekom na tomto portali...
Stano, vedel by si ho upraviť aby to spustilo namiesto rsync napríklad clamav?
Stano, vedel by si ho upraviť aby to spustilo namiesto rsync napríklad clamav?
stano sa teraz uci mazat subory. Netlac nanho. :-)