ping: sendmsg: Nie je možné prideliť pamäť pre V/V operácie
pomôže iba vytiahnutie a znovu zapojenie modemu. Nejaké nápady?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
pomôže iba vytiahnutie a znovu zapojenie modemu. Nejaké nápady?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
http://www.linuxos.sk/KnowledgeBase_show_entry/140/index.html
A je tam tiez aj stranka projektu.
:-D
To bedna: ked mas zly den, radsej nepis nic, lebo ako som si precital tvoj prispevok (samozrejme mas aj pravdu vnom) je dost urazajuci pre autora temy a zbytocne sa zacne len hadka.
Autor nenapisal vsetky potrebne informacie nato, aby mu nieto bol schopny poradit, ale treba ho nato v klude upozornit nech to doplni a nie mu hned nadavat.
Navrhujem adminom vymazat urazlivy prispevok, lebo je to uz za hranicami slusneho spravania a nechat v tejto teme len odkaz na databazu znalosti, popripadne nech autor doplni dalsie info.
Pekny den
:-D
;-(
Experimentálnydriver pre Flarion:
http://ft1000.qintec.sk/
Je to toto ?
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-networking-3/sendmsg-no-buffer-space-available-334631/
Je to toto?
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-networking-3/sendmsg-no-buffer-space-available-334631/
2 to bedna prepáč že som ti znepríjemnil deň nepríjemný. flarion je strašne tupý modem od t-mobilu, notebook acer aspire 3104- v tej dobe ked som ho kupoval žiaľ nebol za korunu, no dnes už možno aj hej
3 to dodoedo - ano je to ono- tá hláška je skpírovaná z terminálu takže je pôvodná
zadal som príkaz do terminálu a nič ak to má pomoct tak dám vediet
echo 83886080 > /proc/sys/net/core/wmem_max
Na okraj iba poznámka. Jedná sa mi o tú hlášku v slovenčine v Tvojej lokalizovanej verzii Linuxu (neviem akej)
To fakty je to tam tak lokalizované do slovenčiny, lebo v angl. je to :
"ping: sendmsg: No buffer space available" a lokalizácia tvrdí:
No takže som sa skontaktoval s tvorcom linuxového driveru pre Flarion a ten mi len potvrdil, že dávaš veľmi málo informácií o tom, aký vlastne hardwér pre ten Flarion od T-Mobile používaš. Iste sám uznáš že je to tak. ;-)
Presnú značku si ešte stále nenapísal ... ;-)
Nestabilné sú hlavne drivery pre USB prevedenie, tam sa prejavuje výpadok činnosti po určitom čase
ja len opravim jeden detail - nie s tvorcom, ale max. tak s maintainerom :) Tvorcom ovladaca je firma, ktora stvorila aj samotny hardver... a zatial niet casu (a u mna ani dost vedomosti - ale to navzajom suvisi :) ) na prekopanie ovladaca od zakladu. Vzhladom na spletenec kodu ovladaca od vyrobcu, by sa to prepisanie priam ziadalo. Zatial sme sa vsak dostali len k tomu, aby bolo mozne ovladac aspon skompilovat a ciastocne sa nam podarilo zvysit jeho pouzitelnost a stabilitu - predtym casto vytuhol cely system...
Ak sa tu najde nejaky kernel driver developer, co ma chvilku casu, budeme radi...
http://ft1000.qintec.sk
na tejto stranke najdete najnovsie informacie, aktualne verzie ovladaca aj forum, kam je vhodne pisat svoje pripomienky.
No tak s maintainerom
;-) ;-)
Pridám sa ku zdvorilej žiadosti a tiež prosím developera ktorý si trúfa na "rúžového pantera" Flarion ........
Release date : 2010-03-10 z quintecu
leadtek usb modem
Ďakujem
V grafickom prostredí: Systém->Administrácia->Systémový zavádzač
tam som označil kernel 2.6.33.6-147.fc13.i686.PAE
V grafickom prostredí: Systém->Administrácia->Systémový zavádzač
tam som označil kernel 2.6.33.6-147.fc13.i686.PAE