Problém po pripojení na WIFI
Naskytol sa mi taký problém v Linux Mint Debian Edition, aby som to popísal, popíšem to v bodoch.
1.) Nainštaloval som Linux Mint Debian Edition,pripojil som sa na moju WIFI, odpingoval som moju IP na netboobku z Desktop PC, všetko pod 2ms
2.) Vypýtalo updaty, po mojich skúsenostiach s updatami (tento problém sa mi naskytol viackrát) som mal chuť sa na to vykašlať .., ale nevykašlal a tak som stiahol a nainštaloval tú haldu updatov.
3.) Nedalo mi odpingovať Netbook z Destkop PC (Na desktope je Debian Lenny 5.0.6) a zrazu ping ~600 a viac. A ďalší element tohto nechutného bugu, resolving host trval tak 30s na každom webe, skype neodosielal správy, ani neprímal.
4.) Nedalo mi odpojiť sa z WIFI a napojiť sieťový kábel z routru do Netbooku .. wouala ! Všetky stránky šli ako predtým, presne podľa môjho gusta, to jest - rýchlo. Pingoval som pod 0.5 z Desktopu (Viem, som predsa napojený cez sieťový kábel ..)
Netbook: ASUS EEE 1005PE, sieťová karta Atheros, driver ath9k. Linux Mint Debian Edition.
Desktop: Debian Lenny 5.0.6 (Tu problém určite nie je, skúšal som pingovať môj netbook (jeho IP .. ) z otcovho notebooku .., to isté ako z Desktopu.
Čo som skúšal ?
- vypnúť ipv6
- rmmod ath9k , modprobe ath9k
- reštart routru
- nastavenie statickej IP
- reštart netbooku, desktopu
- reinstall systém (cca 9x)
Chcem podotknúť, že toto mi robí po updatoch aj Ubuntu 10.04 aj Debian Squeeze (6.0).
Chcem ešte podotknúť, že po čerstvo nainštalovanom Ubuntu 10.04 mi vypýtalo asi cca. 60 ZAKLADNYCH updatov, proste, také updaty, ktoré si Ubuntu vypýtalo samo a nemusel som ísť do "Software Sources" a tam zaškrkať Proposed Updates(Backports) a ja neviem čo ešte .. Mám podozrenie, že dakde je bug pri ovládačoch na Wifi alebo niečo podobné.
Týmto Vás prosím o prípadnú pomoc, radu, návrh, riešenie ako opraviť tento môj "bug", dosť mi to znechucuje prácu .. (Kódovanie), teda, to s tým nič nemá .., ale irituje ma to, keď viem, že keď niekam pôjdem tak budem 30s načítavať stránku. nepôjde mi skype, poprípade ssh.
Želám pekný deň :o)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tvoj pohľad zahŕňa otázku ktorý balík Ti odpálil prácu s WiFi. Ak ho chceš zodpovedať, tak si odzálohuj systém, povoľ backporty, cez terminál zapni update (resp. v tomto prípade downgrade), a pozri do logu že čo to mohlo zlokvidovať. Odhadujem že to bolo downgrade ovládača nainú rodinu alebo zlý inštalačný sktipt ktorý neurobil downgrade konfiguráku aplikácie ovládajúcej WiFi. A potom so môžeš obnoviť zo zálohy.
No, stoja Ti tie Backporty za to? Mne nie. Ja ichzo zásady odmietam.
Alebo sa na ne vykašli a užívaj si jeseň.
- Main Packages(main)
- Upstream Packages(upstream)
- Improted Packages(import)
A povolené nie je toto:
- Backported Packages(backport)
- Unstable packages(romeo)
- Source code
Po nainštalovaní Linux Mint Debian Edition som v podstate nič nerobil, jedine sa logol do systému, pripojil do siete a stiahol cez 300 updatov. Ako vravím, neboli povolené backporty, takže je možnosť, že je to v oficiálnom balíku alebo to robí len mne z mne neznámeho dôvodu.
Každopádne ti ďakujem za tvoj čas ;)
V Ubuntu 10.04 som nemal zaškrtnuté Backports, stiahlo updaty a nič.
Pre zaujímavosť som zaškrkol Backports, sudo apt-get update,upgrade, wouala, bug.
Tak aby v tom bolo jasno.
?
Každopádne, ďakujem Wlasatému a aj tebe, už len za ochotu prispeť do tejto témy. :)
P.S: určite ešte nedám pokoj =D
Regards.
Tá dobrá znie takto:
Nainštaloval som znova Linux Mint Debian Edition, akonáhle sa doinštaloval, restart, následné spustenie systému, odpojenie sieťového káblu, pripojenie na wifi.
Vypýtalo updaty, pečlivo som si každý update prešiel. Vyškrtol som tie, ktoré sa mi zdali podozrivé / mali niečo dočinenia s dhcp, dáky network manager atp. Je ich dokopy 6. A sú to tieto:
- mobile-broadband-provider-info [ver. 20100910-1]
- network-manager [ver. 0.8.1-2+b1]
- avahi-daemon [ver. 0.6.27-2]
- libavahi-common-data [ver. 0.6.27-2]
- network-manager-gnome [ver. 0.8.1-1]
- modemmanager [ver. 0.4+git.20100624t180933.6e79d15-1+b1]
(Samozrejme, nenainštaloval som ich, keby to náhodou nebolo niekomu jasné.)
Samozrejme, odpingoval, všetko pod 2ms :)
Tá zlá znie takto:
Neviem či to robia všetky alebo len jeden, poprípade 2(3,4,5..).
P.S: Chcel by som poprosiť aj o názor iných uživateľov. :)
Takze aspon vieme ze ovladaca aj po upgrade funguje v pohode. Si sikulka.