prvé dojmy z OS OpenIndiana...
Vopred ďakujem...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Inak co sa tyka uverejnovania clankov, kuk sem ::: http://linuxos.sk/autori/index.html a to hlavne sekcie Úprava článku, Chcel by som napísať článok... a Kontakt (kam sa clanok posiela) ...
:-D
pri pisani do casopisov to ma vyznam, kedze priblizne 5000 znakov a daky ten pikcr je akurat na 1xA4, kde sa pouziva mensie pismo ako je bezne pouzivane v niektorom editore.
Inak, Stanova poznamka ohladne bezneho clanku zauzivanej velkosti je aj aby sa citatel neznechutil priliz dlhym citanim. Vtedy je naozaj vhodnejsie pouzit serial, teda seriu clankov.
existuju 3 zakladne veci, ktore sa daju urobit s textom na 10 000 stran, ak by bol bezny limit 5000:
1) orezavat, orezavat, orezavat
2) dohodnut sa na vynimke, v casopise dat na viac stran po dohode atd
3) pisanie na pokracovanie formou serialu, slovnicka pojmov atd.
pre vydavatela je zaujimava hlavne jednotka (kratsi clanok, v ktorom bude len "very best" obsah), pre pisatela druhe alebo tretie riesenie
Stano, plne súhlasím s Tebou, ostatní, bez invektív, urážok, máme na to rozdielny názor, ale beriem to, šefujete tu Vy. BTW, ten mail si tam opravte, nie je aktuálny
konkrétne: http://linuxos.sk/autori/index.html
Milan Dvorský nemá mail, ako je tam spomenuté ( emdi@linuxsro.sk ), ale linuxos@emdi.sk
Ešte raz opakujem, že sa nechcem nikoho dotknúť, ani nikoho uraziť, ani nič podobné, ale:
to, že mobil umožňuje interNetovať, ešte neznamená, že je to vhodný (a určite nie som jediný, kto toto tvrdí) nástroj na komunikáciu (internetovú), a už vôbec nie pohodlný, mobil je na telefonovanie, trpí tým zrak ( extrémne malý displej ) aj prsty ( klávesnica vhodná akurát tak pre mravcov, bolesti klbov ), tiež mám takú vymoženosť a použil som ju možno 5 krát v živote, nikdy viacej. Nie je to o prenosných zariadeniach, je to o prílišnej pohodlnosti MobilFanatikov (bez invektívy). Niekdo veľmi múdry raz vyslovil názor "nie sme taký bohatý, aby sme kupovali lacné veci" teda v prenesenom slova zmysle, stojí nám za to tá námaha a nervy a bolesti ???
Nie je predsa v dnešnej dobe až taký problém mať internet doma, v kaviarni, v zamestnaní, u suseda, u milenky, a tak ďalej ( pomáli už aj bezďáci v kanáloch ho budú mať zavedený :-) )
viem, teraz ma zotriete, nemá každý prístup ( býva v horách, plaví sa na jachte, je v lese na hríboch alebo obrába susedovu manželku na chate, či čo ja viem čo ( len pre ilustráciu :-) ). Ale je to nutné za každú cenu ( pošahané zdravie ) ??? V ojedinelých prípadoch to samozrejem chápem, (správa, administrácia, riešenie nepredvídaných krízových situácií a udalostí, v takom prípade ale určite nebude čítať zrovna môj článok :-) ) ale na bežné prezeranie WEB-u? Ako nežartujte, páni.
Napísal som mu, takže budem čakať, čo sa bude diať ďalej. A ešte niečo, nerobím to pre prachy, akoby sa to tu mohlo niekomu náhodou zdať, ale pre to, že ma počítače skutočne stále ešte veľmi bavia ... :-) a rád sa podelím so svojím názorom, skúsenosťou či pripomienkou s niekým skúsenejším. Veď často som bol svedkom toho, ako sa sťažujete ( myslím teraz všeobecne, nemám na mysli nikoho konkrétneho ) že trpíte nedostatkom článkov a prispievateľov, a zároveň im "hádžete poleno pod nohy".
Skorej by som ešte navrhoval, aby bol každý článok schválený niekým zodpovedným ( nemyslím tým cenzúru v pravom slova zmysle, ale vyjadrenie sa v ponímaní, článok tu už bol, netreba ho, alebo je zaujímavý, spublikujeme ho ), kvalita článkov by tým jednoznačne stúpla ( a tým pádom aj kvalita celého WEB-u ako takého). Súhlasíte aspoň s týmto so mnou ??? Ponjatno ????
WlaSaTy, Ty tvrddíš, citujem: "Inak, Stanova poznamka ohladne bezneho clanku zauzivanej velkosti je aj aby sa citatel neznechutil priliz dlhym citanim. Vtedy je naozaj vhodnejsie pouzit serial, teda seriu clankov." Ak niekoho niečo nezaujíma, nebude to čítať, preskočí to. Ak hej, dlža mu určite vadiť nebude. Ak by bolo články schvalované, vyhneme sa zbytočným siahodlhým QuaziTextom, z ktorých máte také veľké obavy.
BTW, poprosil som ho, ak by to bolo možné, o nejaké "schválenie" alebo postúpenie niekomu pre prípad, že by som písal už písané.
je dobre pisat hlavne zaujimavo a tak, aby sa to dalo bez problemov citat. teda bez velmi dlhych viet, s odstavcami atd. co podla mna u teba nie je problem. hovorim (teda pisem) len zakladne a velmi vseobecne veci. na dlzke az tak moc nezalezi, no ak bude odkaz "kliknutim sem si precitate druhu cast" tak to bude kratke a koho to zaujima, ten si aj druhu cast lahko precita. a kedze prva cast nebude moc dlha, bude ju citat viac ludi, a viac ludi si potom so zaujmom klikne na odkaz. a ja medzi nimi.
No, keďže som nebol zrovna SuperSlovenčinár, neviem, ako ten môj článok obstojí (nie len po obsahovej stránke) :-)
Teraz vážne, jasné, článok musí mať aspoň úroveň, snaha z mojej strany bola. A áno, mal by zaujať, ale zas, ten, kto javí naozaj o niečo záujem, bude čítať i keď to nebude gramaticky a štylisticky zrovna na jednotku (tým sa nechcem samozrejme zbavovať zodpovednosti za napísaný text.) Tiež neviem všetko a ani všetkému nerozumiem, od toho sme tu, aby sme diskutovali, vysvetľovali si...
Edo