Ubuntu 10.04 a notebook Acer Aspire 5538G
Dnes nebudem hladat radu, skor napisem, nieco co mozno pomoze inym pouzivatelom Ubuntu.
Mame doma notebook napisany vyssie, kde bol ako primarne predinstalovany Windows 7, kedze bol pouzivany tzv. BFU :) a bol v nom spominany Windows, tak som bol poziadany o "opravu" spomaleneho pocitaca...
Nuz ale po prezreti vsetkeho co v nom bolo som sa rozhodol pre reinstal.
Ale vzapati mi napadlo, naco tam davat spat nieco, co sa za par mesiacov rozhadze opat.
Tak som sa rozhodol pre Ubuntu 10.04 64bit, a teraz pride to najlepsie, po mojich skusenostiach s instalaciou na moj pocitac som bol az zarazeny kompletnou funkcionalitou hardwaru na tomto notebooku, hned isiel zvuk, wifi, touchpad,bluetooth,klavesove skratky na zvysenie znizenie jasu a zvuku, zapnutie BT...
Takze dufam ze si moji spolubyvajuci Ubuntu oblubia a nebudu tam chcet naspat ten Windows...
Pekny den :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
je skor vinimkou ze nieco nefunguje out of box, aj to sa da zvacsa poliecit jednoduchym postupom
najcastejsie sa vyskytujucim problemom je ovladac grafickej karty a snim spojene uspanie do ramky
Podla mojich skusenosti vacsina veci funguje hned ale vzdy nieco nejde (napr nastavenie jasu, uspavanie/hibernacia, senzor jasu, korektne nastavenie DPI pri nvidia ovladacoch, rozpoznanie touchpadu ako kolieskova mys a hocikedy este par multimedialnych klaves ktore maju vacsi keycode ako 255)
uz ani nepamatam kedy som notebook vypol, jedine co ma donuti krestartu je update jadra