česť práci páni. Takto by som potreboval poradiť. Existuje nejaké distro ktoré jednoducho nainštalujem a ide? Lebo som kúpil ubuntu, mandrivu, skúšal som ubuntu, mint, mint debian, fedoru, fuduntu, greenie a ešte tuším gangbang či jaxa to volá. Všade bol problém buď s wifi alebo grafikou, ktorá mi vždy zhodi x. Webkameru ani nespomínam. Viete mi prosím poradiť distro ktoré nainštalujem a pôjde mi aj s wifi a ovládačmi?
Takisto, meniť distro kvôli dirverom nie je vždy blbosť, stretol som sa už aj s prípadmi, kedy to proste a jednoducho nešlo. (vlastne stačilo trochu upraviť a skompilovať kernel, ale zo začiatočníckeho hladiska by som to radšej nechal na inú distribúciu).
Poprosím Ťa zbytočne NESPAMOVAŤ, ak súhlasíš, treba zamknúť túto nezmyselnú tému, čo povieš ?!
BA
Stihas - ovsem ak si v Blave alebo pobliz
Ako vidím, je tam ATI Radeon HD grafika. Ak nechceš hrať hry z Windowsu a nepoužívať nejaké super extra WM efekty ako Compiz Fusion odporúčam ti nepoužívať proprietárne drivere od ATI. Open Source drivere používam na podobnej, avšak trochu výkonnejšej grafike už takmer rok, a zatiaľ som nadmieru spokojný. Omnoho spokojnejší ako s proprietárnymi drivermi od ATI. Môžeš výskúšať tiež, balík pre Mint by sa mal volať xserver-xorg-video-ati alebo xserver-xorg-video-radeonhd. Driver od ATI musíš predtým odinštalovať.
WiFi bezproblémov rozbeháme, neboj. Čo sa týka webkamery tak kvôli tomu som ja kompiloval jadro, potom to už fachalo :)
A čo sa týka ešte distribúcie, Mint si nechaj