nesympatické správanie Debianu
akékoľvek *buntu nedokáže otvoriť gparted alebo dostať sa ku rozdeľovaniu diskov v inštalátore
debian 4 tam išiel, ale pri aktualizácií (ktorú som robil zle a drzo to priznávam) sa to celé rozbilo
salix sa dokáže nainštalovať, ale nedokáže nahodiť zavádzač
debian 6 sa dá nainštalovať, ale po jednoduchých veciach, ako napríklad spustení internetového prehliadača sa úplne zasekne. Je možné dostať sa cez ctrl+alt+f1 do terminálu, kde sa píše hromada chýb s čítaním z disku. Bez ohľadu na to, či je nahodené gnome s celou základnou ištaláciou, alebo je len pridané LXDE bez (takmer) akýchkoľvek pridaných programov
Disk bol preverovaný, no našlo sa tam 0 chybných sektorov. test pamäte taktiež celkovo prebehol. Nejaké nápady?
Celeron 1.7, 256MB RAM, 40GB disk Maxtor 5400RPM, zdielaná grafická karta. Najrôznejšie divné veci sa s ním robia asi od roku 2005, takže je chronický "kazič". Bol vyčistený, podľa biosu ani ničoho iného sa neprehrieva. Nejaké nápady?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
bol by ideál skúsiť iný disk, aj keď je podľa testu OK, no zháňať "novú" základnú dosku... to je už pekný extrém.
Nemyslím si že by bol ten Debian 4 starší ako ten počítač. A v konečnom dôsledku si chcel pozrieť hlavne ten SMART. Takže to bola pre testy dobrá voľba. I keď to môže byť kľudne aj RAM alebo prehrievanie sa CPU.
Mimochodom, koľko to písalo realokovaných sektorov, problémov s CRC a prenosom?
PC má byť hlavne na komunikáciu (ICQ, sem tam niečo napísať) a tak ma napadlo, že by bolo možné použiť starší Debian - aj keď to moc nemá budúcnosť (rovnako ako celý pc). Aktuálne pri tom PC nie som, no zháňam tiež iný disk, ktorý by sa dal použiť. Ak bude rovnaký problém, tak pravdepodobne vôbec nejde o disk ale o to, ako sa "kamaráti" so základnou doskou.
taktiez po asi piatom spusteni sa pri spustani nacita kilometer riadkov typu chyba citania 1/0 dev sr0, vacsinou sektor 0
Mna zaujimali dve veci:
1 Ako je mozne v dnesnej dobe aktivovat laptop mode ? Na dovod sa nepytam, ten ma nezaujima.
2 Preco si este nedal skontrolovat platne? Vek toho disku je uctyhodny, niekolkonasobne pozarucny. A to je u WD vcelku dost jasne.
Alebo si len stiahol postarsie distro niekde zo suflika a skusil ho? Ale, na tom uz nezalezi.
podľa toho, čo vravíš, mi je fakt divné - že dám len základ Debianu bez X a pridám len LXDE a pár závislostí a kde sa vzalo, tu sa vzalo...