Disk FAT32
prehľadal som fórum, ale odpoveď som nenašiel. Vopred sa ospravedlňujem, ak som prehliadol. Disk ktorý mám typ FAT32 mi na rozdiel od NTFS nepodporuje vytvorenie odkazu na adresár. Je možné toto riešiť? Mám Ubuntu ver. 10.10. Ďakujem Martin
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
lnk je len pod win, ci je to k niecomu pod lin si precitaj tu: http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/follow-windows-shortcuts-from-linux-617917/
osobne by som tu particiu preformatoval na ext3/4 :-)
v požiadavke máš vytvorenie odkazu na adresár. Ak sa pýtaš na vytvorenie "symbolic link" alebo "hard link" použiteľný pod rôznymi systémami, tak toto nie je možné keďže súborový systém FAT neobsahuje danú funkcionalitu.
Skús povedať čo si predstavuješ pod pojmom vytvorenie odkazu na adresár a načo to potrebuješ. Tak sa bude dať nájsť nástroj ktorý to poskytne.
PS: Na FAT diskoch je možné vytvoriť pod windows aj odkaz na adresár, ale ten Ti bude asi na prd v prehrávači, foťáku alebo pod dosom. Správcovia súborov (aj tí Linuxoví) vedia takýto *.lnk interpretovať.
Takže pod akým OS chceš vytvoriť zástupcu na priečinok?
Pod Linuxom sa dá bez problémov urobiť symbolický link bez ohľadu na použitý súborový systém. A pod Windos zas shortcut (zástupcu). Teda pokiaľ nemáš nejakú exotickú verziu windos (home edition alebo niečo ešte viac oklieśtené). Ale v prípade windos sa asi nebudeš pýtať na fóre ktoré sa nezaoberá OS Windows. V prípade napríklad OS/2 by to malo ísť tiež, ale ten som už nemal naštartovaný veľa rokov.
Ty si chcel mať priamo z plochy prístupné fotky ktoré sú na tom disku. Takže toto funguje: PS: to /mnt/sdf1 si nevšímaj, ja si pripájam disky ručne a tým pádom nepoužívam automounter do priečinku /media .