Instalacia jazyku v Linux MInt Debian
Pri instalacii som si vybral normalne slovencinu a dal nainstalovat system .... lenze po nainstalovani mi 3/4 systemu idu po anglicky .... napr kliknem menu vypnut PC a tam sa ma uz spyta po anglicky ze ci chcem Restart ale Shut Down...
Skusal som to tak ako je to aj v Ubuntu ze kliknem v nastaveniach na ikonku jazykov a ono si to same doinstaluje vsetky veci.... ale tam ta ikonka NIE JE ... a nikde inde sa to ani neda nastavit ...
Nie je na to nejaky prikaz ??? dost ma to hneva lebo polka veci na mna hovori anglictinou...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
systém -> správa -> jazyková podpora -> jazyk menu a okien = slovenčina -> použiť v rámci celého systému
alebo
menu -> správa -> ovládací panel -> jazyková podpora -> jazyk menu a okien = slovenčina -> použiť v rámci celého systému
menu -> správa -> ovládací panel (NEXISTUJE)
dpkg-reconfigure locales
a slovenscina je tam nahodena a dal som ju pouzivat ako predvolenu pre system a ziadna zmena sa neudiala aj tak je vacsina celeho prostredia po anglicky ... Nieje nejaky balik Gnome localaes ??? alebo neico take ze by mi tam chybali nejake jazykove baliky ???