screen reattach po restarte
moja otazka znie: ako reattachnut detachnutu session screenu po restarte systemu, alebo skor ako ju ulozit tak aby sa pri restarte nezmazala?
neexistuje nejake riesenie bez pouzitia checkpointerov, lebo jedine riesenie som nasiel s pouzitim programu CryoPID no moc tomu nechapem ako to funguje a ako to pouzit a uvital by som nejake jednoduchsie riesenie.. napr. ci sa neda v screene nastavit aby neukladal session do RAM ale do suboru alebo pod.
skusim si asi este prestudovat tie checkpointery a pocess freezery a ak sa mi to podari spojazdnit mam este jednu otazku.. ci sa da nastavit ze nech pri vypnuti PC namiesto killnutia screen detachne?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Otázka je načo. Čo s tým chceš dosiahnút? Odolnosť voči prepnutiu Víly Análky cez deň na terminály?
In addition, new windows can be created by running a command like:
screen emacs prog.c
from a shell prompt within a previously created window. - a vytvorí nový virtuálny terminál s daným programom.
Možno by si si mohol urobiť jeden skript a spustiť ho po štarte screenu. Alebo si preštuduj manuál a možno tam nájdeš spôsob ako dať zoznam programov do konfiguračného súboru alebo nejakého startup súboru...
ja ho používam pri pripájaní (cez ssh) na server, ked viem že budem potrebovať prerušiť ssh pripojenie a chcem aby mi tie veci bežali nadalej - no proste obvyklé použitie ...
a dik za ten vycuc z manulalu.. to iste som cital aj ja ale az teraz mi bliklo, ze ako to spravit.. idem teda nakodit ten skriptik :)
Staci skopirovat z /etc defaultny .screenrc subor a na jeho konci je aj popis ako na spustenie programov v novom okne :)