Materialy na Cisco CNNA a kompletne prikazy pre cisco
nema niekdo materialy pre CNNA 1,2,3,4, popripade kde by som ho nasiel na nete uprednostnujem slovencinu. A este by som chcel vsetky prikazy pre cisco
dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vies aky rozsah ma vobec Cisco certifikacia, aby si vedel vsetky prikazy? CCNA-CCIE.
Predpokladam, ze si v tom slavnom Cisco Networking Academy Program.
Takych, ako si Ty som uz niekolkych stretol. Spravia CNAP s testami a potom pridu do praxe a zvladnu tak
en,wr,conf t
.Na co si isiel na IT skolu, ked Ta to vobec nebavi?
diki
Konfiguracia VPN nie je az na urovni CCNP?
ACL je na urovni CCNA.
Vies vobec zakladnu konfiguraciu pristupov, interfacov, atd. ked uz chces ist na taketo veci?
Myslim, ze nemas zakladne znalosti o sietarine. Framy, pakety, princip TCP/UDP, STP, routing, vrstvy, ... .
A inak, ake tam mas zariadenia?
Na Linuxe som VPN a firewall nastavoval na strednej a vobec som ani len netusil ako funguje TCP/UDP, len som vedel ze TCP je s potvrdzovanim. A STP to by ma ani vo sne nenapadlo, ze co to je alebo nejake vrstvy (RM OSI som poznal asi tak ako STP) a nastavil som to bez problemov.
Troubleshooting.
en,wr,conf t.
hhh, presne tak vyzerala moja dnešná praktická skúška z CCNA4. Všetko som zabudol. To je tak, keď človek s tím nerobí denno denne. Preto sa nečudujem, že keď človek príde do praxe, postupne sa všetko učí znovu, obzvlášť pri CNAP. Ale myslím, že aspoň na zbežný prehlad administrácie cisco zariadení a (velmi) malý prehlad niektorých sieťových technológii je CNAP dobré.Ja poznam ludi, ktory spravili CNAP a aj final CCNA...bavilo ich to, su v tom "doma". Dnes su uz CCNP.
Ak mas ale ku tomuto takyto postoj, tak si len pre mna dalsia katastrofa na trhu prace. Nezabudni si do zivotopisu jebnut, ze mas za sebou 4 semestre CCNA a tvrdit ze z toho vsetko vies ;-).
Rodičia poznajú max. Slovak Telecom.
Sieťarine ako takej sa nechcem venovať. V podstate som ti mojím príspevkom len dal za pravdu, že prax je nevyhnutná a uznávam to.
CCNA som si zapísal, lebo sieťe sú zaujímavé a po teraz už po dvoch semestroch (= CCNA1-4), možem povedať, že ma CCNA bavilo.
Viem pochopiť, čo ťa asi sere. Veľa ludí na cisco labákoch netuší na čo im to bude dobré, (pri širšom "pohlade") len bezhlavo opisujú príkazy a veľa ludí to robí iba kvoli papieru o absolvovaní CCNA. Ako som povedal, sieťarine sa nemienim venovať, ale k návrhu sieťového protokolu/ov sa určite dostanem a preto som popísal CCNA ako "malý prehlad" sieť. techn.