Programovanie v C
Chcel by som sa vas spytat co mi odporucate na zaciatok programovania v C pod Linuxom...doteraz som programoval iba pod win v dev-C++, existuje jeho nejaka alternativa v linuxe? Diky moc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ďalšími možnosťami by mohli byť NetBeans pre C/C++, Eclipse alebo QtCreator, treba vyskúšať, čo sa ti bude najviac páčiť a vyhovovať
Niekto to možno nepotrebuje, ale napr. ja využívam pravidelne tieto veci:
Automaticke pridanie/zmazanie prazdnych riadkov, aby na konci suboru bol vzdy jeden.
Automatické odsadzovanie/formátovanie podla syntaxu pri kopírovaní blbo formátovného textu zo schránky.
Okamžité označenie výskytu označeného identifikátoru pri scrollbare.
Hladanie deklarácii a iných odkazov... napr. jedným tlačitkom otvorím h súbor s deklaráciou cout a presuniem sa naň.
Grafické označovanie breakpointov pre GDB. Grafické označenie riadkov na ktorých GDB je a podobne...
Sú aspoň na niečo z toho pluginy do vim-u? Ak áno hodili by sa nejaké linky. Eclipse by som nevymenil za nič na svete (možno sa eclipse ktorý beží natívne a nie na jave), ale budem museť istý čas na jednom zariadení použivať vim, tak by sa niektoré veci hodili.
Vim ma inac dobru dokumentaciu a pekna knizka o vime je napriklad vimbook (dostupna vsade po Internete).